Breaking News
Loading...
9 Temmuz 2015 Perşembe

Info Post


Bu kez çifte tarif vereyim, çünkü bu ikili inanılmaz uyum içinde. Ayrıca bu ızgara patates için aslan oğluma teşekkür ediyorum , herşey onun kilo almamak için çok düşkün olduğu halde patates kızartması yememesi ile başladı. Eee biliyorum ki çok seviyor ama yağlı da olmasın istiyor. Ben de yaptım ızgara patates. Valla biz artık hep bunu yiyoruz kızartma yerine. Tavuk sosuna gelince yoğurdun verdiği tada inanamayacaksınız. 




Izgara patates için malzemeler :

4 adet haşlanmış ve dilimlenmiş patates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
pul biber
kekik
zahter

Hazırlanışı :

Tavaya zeytinyağı ve baharatları ekleyip hafif ısıtalım. Haşlanmış ve dilimlenmiş patateslere biraz tuz serpip ısınmış tavaya dizelim. her iki tarafı kızarana kadar çevirerek pişirelim ve sıcak servis yapalım.



Yoğurt soslu tavuk için malzemeler :

4 adet kemikli veya kemiksiz tavuk pirzola
3 kaşık yoğurt
2 kaşık zeytinyağ
1 iri diş dövülmüş sarımsak
tuz 
karabiber
pul biber
kimyon
istenirse yarım kaşık salça - ben koymadım 

Hazırlanışı :

Tüm malzemeleri elimizle karıştıralım ve pişirmeden önce en az bir saat bekletelim. Teflon tavaya hiç yağ eklemeden tavukları dizelim ve orta ateşte sık sık çevirerek pişirelim. Sıcak servis yapalım . 






2 yorum: