Bugün marmelat günü olsun :)
Bizim evde öyle kilolarca kışlık reçel yapılmaz. Sevdiğimiz meyveleri temizleyip yıkıyorum ve 1'er kg lık poşetleyip buzluğa atıyorum . Reçel biteceğe yakın taze taze azar azar pişiriyorum . Böylece reçelin şekerlenme , bozulma gibi bir sıkıntısını da yaşamıyorum .
Bu hafta pazarda yumuşamış da ayrılmış hatta çok ucuza satılan kayısılar gördüm. marmelat yapma fikri de olunca çok işime geldi doğrusu.
Kayısı marmeladı da aynı erik marmeladını yaptığım gibi. http://mutlubadem.blogspot.com.tr/2015/07/erik-marmeladi.html
Belki biraz daha şekerini az koyabiliriz. Malum kayısı eriğe göre daha tatlı bir meyve ...
Afiyetle ..
Dondurup taze taze reçel, marmelat yapmak fikri oldukça güzel. hem yazın hepsini yapıpı da yetiştireyim diye çok yoruluyor insan..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil