Breaking News
Loading...
22 Nisan 2016 Cuma

Info Post



Çocukluğumdan kalma enfes bir tat. Rahmetli anneciğim çok güzel yapardı, ben de güzel yapıyorum biraz ama bu sefer televizyona takılıp accık fazla pişirmişim.. Neyse o da nazar boncuğu olsun . Tadına bakan arkadaşlarım çok beğendiler. Dilerim siz de seversiniz. Bu pilavı sıcak veya soğuk olarak yiyebilirsiniz. Zeytinyağlı bir pilav çünkü. Piknik yerinde fotoğraf çekimlerini sevgili blogger arkadaşım http://www.rumeysaninelleri.com/ Mineciğim yaptı, çok teşekkür ettim emeklerine. 

Malzemeler :

2 su bardağı YAYLA Osmancık pilavlık pirinç
3 su bardağı ılık su
tuz
karabiber
yarım su bardağı zeytinyağ
4 adet patlıcan
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet kabukları soyulmuş domates

Hazırlanışı :

Pirinci tuzlu sıcak suyla ıslatıp, su ılıyana dek bekletelim. 1 saat kadar yeterli. Patlıcanları alaca soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayalım. Zeytinyağını kızdırıp patlıcanları kızartalım. Eskiden patlıcanların kara suyu çıksın diye tuzlu suda bekletirdik, şimdi artık maalesef kara su bile çıkarmıyorlar :((  ... Kızaran patlıcanları bir süzgeçe veya havlu kağıt üzerine alalım , tenceredeki yağın içine ay şeklinde doğradığımız soğanları , ezilmiş sarımsağı ve ince ince doğranış sivri biberi ekleyip kavuralım. Domatesleri de doğrayıp kavurmaya devam edelim. Suyunu çekince iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de atalım ve biraz daha kavuralım. Üzerine 3 bardak ılık su ve kızarmış patlıcanları , tuzunu karabiberini ilave edip, ocağın altını iyice kısalım. Kapağı kapatıp pilavın suyunu çekene dek pişirelim. Ocağın altını kapatıp Tencerenin kapak altına bir parça havlu kağıt yerleştirip demleyelim. Pilavımız soğuyunca istediğiniz bir kalıba yerleştirip servis yapalım. Ben Tupperware Prenses Tacını kullandım, çok şık duruyor. Afiyetle... 



3 yorum:

  1. Ellerine sağlık. .Yiyemedim hayıflandım ����tekrarını isterim ama��

    YanıtlaSil
  2. başım üstüne , ne zaman istersen yaparım yine...

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli ve şık sunumlu bir tarif olmuş..Bende bulgur ile deneyeyim bari.Afiyet olsun...

    YanıtlaSil