Breaking News
Loading...
3 Mayıs 2016 Salı

Info Post




Bu tarif canım arkadaşım Nur'a ait. Pek bi şahane görünmüyor mu sizce de ?

Malzemeler :

Alt taban için :
2 paket burçak bisküvi
100 gr. tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal

Kreması için :
5 adet yumurta
400 gr. labne peyniri
200 ml. krema
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Üstü için :
bir kase frambuaz (donuk da olabilir) 
hazır frambuazlı sos veya nişastayla yapılmış framabuaz peltesi


Hazırlanışı :
Bisküvileri robotta iyice ufalayalım. Bir tavada 100 gr. tereyağı eritip bisküviyi ekleyip biraz kavuralım, bal ve tarçını da ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım. 26 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına sıkıştırarak yayalım. Kremayı hazırlayana dek buzdolabında bekletelim. yumurtaları toz şeker ve vanilya ile boza kıvamına gelene dek çırpalım. Labne ve kremayı da ilave edip homojen bir karışım olana dek çırpmaya devam edelim. Bisküviyi yerleştirdiğimiz kalıba döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirelim. Bu sürenin sonunda fırını kapatalım ama iyice soğuyana dek fırının kapağını hiç açmayalım.  Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gün bekletelim , servis yapacağımız zaman  sosu üzerine gezdirelim ve meyveleri dizelim . Afiyetle...


2 yorum: