Breaking News
Loading...
4 Nisan 2016 Pazartesi

Info Post


İtiraf ediyorum daha önce hep kırılan pandispanyalar yaptığım için hiç böyle rulo pasta yapamazdım. Daha doğrusu 3 kere yaptım, hep kırıldı, pastacılık kursunun bana sağladığı faydalardan biri de bu işte. Sonuç mükemmel, lezzet de  görüntü de bence harika... Gelelim tarife ....


Malzemeler :

Pandispanya için 
4 yumurta
100 gr. şeker
120 gr. un
1 çay kaşığı vanilya

Kreması için
250 ml. süt
2 yumurta sarısı
75 gr. şeker
50 gr. un

1 poşet krem şanti
yarım su bardağı soğuk süt

1 kase çilek

istenilen süsleme malzemesi


Hazırlanışı :

Öncelikle kremayı hazırlayıp soğutalım. Krema için gerekli sütü ısıtalım. Diğer yanda yumurta sarıları ile şekeri mikserle çırpalım, unu da ekleyelim, karıştıralım. Isınan sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edelim , pürüzsüz kıvam olunca ocağa alalım ve devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirelim. Bir kasede krem şanti ile yarım bardak sütü çırpalım. Şantinin yarısını soğumuş kremaya katalım ve mikserle çırpalım, yarısını da üzerini süslemek için buzdolabında bekletelim. Kremayı da buzdolabına alalım. Pandispanya için yumurta ve şekeri uzun uzun beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpalım. Unu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve tahta bir spatula ile aşağıdan yukarı doğru söndürmeden karıştıralım. Sadece unun karışması yeterli ..  Dikdörtgen fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamuru yayalım. Önceden ısınmış 170 derece fırında sadece 8-10 dakika pişirelim. Kek kızarmasın ama pişsin. Fırından alır almaz kağıtla birlikte temiz bir mutfak bezinin üzerine alalım ve hemen rulo yapalım, soğumaya bırakalım. Yaklaşık 1 saat kadar sonra ruloyu yavaşça açalım ve kağıttan sıyıralım. Soğuyan kremayı spatulayla kekin her yerine sürelim, üzerine parçalanmış çilekleri yerleştirelim, kekin en son dört parmaklık kısmına kadar çilekleri serpelim. Dikkatlice tekrar sıkıca rulo yapıp kağıda saralım ve buzdolabında biraz daha bekletelim. Servis yapacağımız zaman kağıttan ayırıp servis tabağına alalım ve ayırdığımız krem şantiyle ve dilimlenmiş çileklerle süsleyelim. Üzerine krem şanti istemiyorsanız sadece pudra şekeri de serpebilirsiniz. Afiyetle...  







2 yorum: