Breaking News
Loading...
14 Ocak 2016 Perşembe

Info Post



Malzemeler :

2 adet dolmalık kabak
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım su bardağı domates püresi veya 2 domates rendesi
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 avuç pirinç
tuz 
karabiber
kuru nane (dereotu daha güzel olurdu ama maalesef evde kalmamışşş .)

Hazırlanışı :

Kabakları küp şeklinde doğrayalım, Soğanları yarım ay şeklinde irice kıyalım. Sarımsakları doğrayalım. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alalım ve biraz kızdıralım. Kabakları hafif rengi değişene dek kızartalım , soğan ve sarımsağı da ekleyelim , biraz daha hafifçe karıştırarak kavuralım. Yazdan hazırladığımız domates püresi varsa üzerine gezdirelim, tuz, biber, yıkanmış pirinç ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip biraz nane serpelim. Hiç karıştırmadan ağır ateşte 15-20 dakika pişirelim. Ilık servis yapalım.

2 yorum:

  1. Zeytinyağlı yemeklere salça konmaz derler ama bizde kırmızı yemeği tercih ederiz. Görüntü özellikle soğanlar çok lezzetli .. Ellerine sağlık Mutlubadem kabak ve dereotu ayrılmaz ikili.. Dereotu sevmeyenler için alternatif olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Kaç gündür çok yogundum ugrayamadım. İki kabagım var benimde yarın bende yapayım görünce pek canım çektiii.Eline saglık canımmm.

    YanıtlaSil