Breaking News
Loading...
22 Ocak 2016 Cuma

Info Post


Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
yarım su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın akı (sarısı üzerine sürülecek)
aldığı kadar un

iç malzemesi olarak ne arzu ederseniz kullanabilirsiniz. ben beyaz peynir ve maydanoz kullandım . 

Hazırlanışı

Ilık sütün içine şekeri karıştırıp büyükçe bir hamur yoğurma kasesine alalım, un hariç diğer tüm malzemeleri de ekleyip  çırpma teliyle çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam olunca yavaş yavaş un ilave edelim ve yoğuralım. Epeyce yumuşak bir hamur olsun , elinize yapışmasın yeterli. Hamuru ağzı kapalı durumda kabımızı ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım. İç malzemesini hazırlayalım . ben sadece beyaz peynir ve maydanoz kullandım. Hamur iyice kabarınca kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serelim ve yan kısımlarını yağlayalım. Hamurdan limondan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım ve elimizde açalım , iç malzemesini koyup kapatalım ve yuvarlak toplar haline getirelim. Kalıba düzgünce dizelim, üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip önceden ısıtılmış fırını kapadıktan sonra 10 dakika kadar tepsi mayalanması için bekletelim. Poğaçalarımız bu sırada bir miktar kabarmış olacak. Fırını tekrar açıp 180 derecede kızarana dek pişirelim. Afiyetle..

1 yorum: