Breaking News
Loading...
29 Mayıs 2015 Cuma

Info Post


Antalya'da yaşayan blog yazarları olarak dün yine güzel , nezih bir etkinlikte birlikteydik. California Walnut Commission (http://www.walnuts.org/) ve Promedia tarafından düzenlenen etkinlik Antalya'nın en hoş şehir içi otellerinden biri olan Su Hotel'de gerçekleşti. Konumuz ceviz olunca sağlık ön plandaydı elbette. Bize bilgilendirme yapan kişilerle karşılıklı sohbet ettik . Hepimiz cevizin sağlığımıza olumlu etkiler yaptığını  biliyoruz. Yemişler arasında bitki temelli omega-3 yağ asidi alfa-linolenik asit içeriğinin yüksekliğiyle eşsiz bir konuma sahip. Cevizin özellikle kalp-damar sağlığına ve bilişsel davranış açısından getirdiği birçok potansiyel faydası bilinmekte. Ve tabii ki en güçlü antioksidanlara sahip olduğu da tespit edilmiş. Zengin magnezyum ve fosfor kaynağı. Her gün ortalama 5 adet ceviz yemek sağlığımıza olumlu etkiler yapabilir. Hem tatlı hem de tuzlu yiyeceklerimize kattığı lezzet zaten tartışılmaz. Ancak yerli ve ithal ürün tercihleri konusunda herkes ayrı fikirde. Ben kendi adıma ithal California cevizini tattım , ve yerli cevizden çok da farklı gelmedi. Gayet lezzetli ve tazeydi. Hatta yerli cevizde sık sık karşılaştığımız içinin çürük çıkması gibi bir problem de görmedik .  





Bilgilendirme toplantısının ardından otelin mutfağına geçtik hep birlikte. Burada sevgili aşçımız Umut KURTLAR ile birlikte cevizli yiyecekler hazırladık. İki farklı çeşit cevizli sosla makarnalar ve cevizli - beyaz peynirli iceberg salata yaptık. Ayrıca önceden hazırlanmış muhammara, cevizli-tahinli-pekmezli humus ve çerkez tavuğunun tadına baktık. Umut şefimize bize katlandığı için çok teşekkür ederim  :)











Kayra'm ..... 


Öğle yemeğinde de devam etti sohbetimiz. Güzel lezzetlerden oluşan büfeden memnun kaldık . Ben bilhassa otelin tatlı şefini tebrik ediyorum , tadına baktığım bütün tatlılar harikaydı. 










Veee sonuçta bol tebessümlü , bol fotoğraflı güzel bir gün geçirdik. Bu güzel günü organize eden California Walnut Commission ve Promedia yetkililerine , Su Hotel çalışanlarına ve katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ve sevgilerimi sunuyorum . 

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık Çağla ablacım. Çok güzel bir sunum olmuş.

    YanıtlaSil
  2. emeklerine sağlık. Antalya da bir ilki gerçekleştiren california ceviz yetkililerine bende teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Emeğine sağlık canım... Ne güzel anılar biriktiriyoruz... ♡

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş.Darısı başıma :))) Güzel ve keyifli bir gün idi.Sevgileer.

    YanıtlaSil
  5. California Cevizi ve Promedya Ekibi bu konuda çok başarılı ve müthiş organizasyonlara imza atıyor.
    Keyifli ,nezih ve kaliteli bir organizasyonun Antalya'yı blogcanlarla da gerçekleşmiş olması harika...
    Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil
  6. Hafızamızda unutulmaz anılar bırakacak bir gündü..Emeği geçenlere tşkler.

    YanıtlaSil
  7. çok gelmek istedim ama,kısmet harika görünüyorsunuz

    YanıtlaSil