Breaking News
Loading...
14 Aralık 2015 Pazartesi

Info Post

Dün instagram gezintim sırasında sevgili Feyzan Özçelik sayfasında gördüğüm bu kek çok dikkatimi çekti. Kendisine tarif için çok teşekkür ediyorum, elleriniz dert görmesin. Hemen yapılmalı dedim kendi kendime. Bugün Kurs merkezinde sevgili arkadaşım Serpil'in desteğiyle yapmaya çalıştık. İlk deneme için hiç fena değil, her ne kadar fırının azizliğine uğrasak da çok tuttum ben bu keki.. Geliştirilerek tarif tekrarlanacak :))


Malzemeler

1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1,5  çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
4,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı ılık su
3-4 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Küçük bir tencerede süt, nişasta, yumurta ve toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirelim. Ocaktan alalım ve tereyağ ile vanilyayı ekleyelim , karıştırıp bir kenara alalım. Yarım çay bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı şeker ile instant mayayı karıştıralım. Muhallebi soğuyunca mayayı ve yavaş yavaş unu katarak yumuşak , ele yapışmayan bir hamur oluşturalım. Hamuru ikiye bölelim. Yarısı bir kenarda beklesin, diğer yarısını tekrar ikiye keselim . bir yarısına 1 kaşık , diğer yarısına 2-3 kaşık kakao ekleyip yedirelim. Yani 3 ayrı renkte hamurumuz olacak. Az kakaolu hamuru ince bir şerit haline getirelim, koyu renk hamuru ve beyaz olan hamuru dört parmak genişliğinde ayrı ayrı uzunca açalım. Şerit halinde yuvarladığımızı önce koyu renk hamura daha sonrada beyaz hamura sarıp yuvarlayalım, iç içe rulolar haline getirelim. Baton kalıbı tereyağ ile yağlayıp hazırladığımız ruloları kalıbın uzunluğunda keselim ve yan yana kalıba yerleştirelim. Bizim kalıbımıza en alta yan yana 3 rulo, üzerine dört rulo, en üste de dört rulo yerleştirebildik. Kalıbın ağzını streç filmle kaplayıp yarım saat kadar ılık yerde bekletelim ve 160 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Kürdan testiyle kontrol edip fırından çıkaralım ve soğutalım. Dikkatlice dilimleyip servis yapalım. Afiyetle...  


3 yorum:

  1. Ellerine sağlık. ..Gayette güzel bence..Nicedir denemek istediğim bir tarifti..O zaman darısı bana😄😄😍

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık harika görünüyor ama hala nasıl olduğunu kavrayamadım yani nasıl yerleştirildiğini keşke yapım aşamalrını görüntüleseydin sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tarifi tekrar deneyeceğim en kısa zamanda. ve aşamaları resimler, yayınlarımmm , teşekkürler , sevgiler ...

      Sil