Buzlukta epeydir duran tel kadayıf poşetleri aniden rahmetli anneciğimi hatırlattı bana. Öyle yeni moda tatlılardan olmasın , tam da anne usulü olsun istedim ben de ...
MALZEMELER
- 600 gr. tel kadayıf
- 125 gr. erimiş margarin
- 1 kase ceviz
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- yarım çay bardağı pekmez
- birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım . Biraz koyulaşınca pekmezi ve limon suyunu da ekleyelim, 2-3 dakika sonra ocaktan alalım ve iyice soğumasını bekleyelim.
Büyük bir kasede tel kadayıfları ve erimiş tereyağını iyice harmanlayalım . Yağlanmış kare borcama kadayıfın yarısını bastırarark serelim. üzerine iri kıyılmış cevizleri serpelim. Kalan kadayıfı da aynı şekilde yerleştirip 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim . Fırından çıkarıp 2 dakika sonra soğuk şerbeti her yere gezdirerek dökelim . En az bir saat bekledikten sonra karelere keserek servis yapalım . Afiyetle .
Ellerine sağlık çıtır kadayıf tatlısını çok sevmeme rağmen bloğumd amalesef kadayıf tatlısı tarifi yok .. Afiyetler olsun..
YanıtlaSil