Breaking News
Loading...
31 Ocak 2016 Pazar

Info Post



Sanki aylardan Ocak değil , sanki kışın ortasında değiliz. Çok hoş bir havada yapılabilinecek en güzel etkinliği yaşadık dün sevgili blog yazarı arkadaşlarımla. Başlıkta da dediğim gibi yer-gök portakal , samimiyet , doğal güzellikler ve mis kokulu bahçeler... rengarenk bitkiler, meyveler, sebzeler... 

Ekim ayındaki etkinliğimize katıldığında tanıştım sevgili Funda Aydeniz ile. "Sımsıcak, güzel kadın" diyorum ben ona. İyi ki tanımışım dediğim insanlardan oldu. Sevgili Funda kısacık Antalya tatilinde biz Antalya'da yaşayan blog yazarlarını da unutmayıp bir organizasyon yaptı ve onun aracılığıyla Kumluca Beykonak'ta portakalbende.com ailesine konuk olduk. 

İlk önce mis kokulu, uçsuz bucaksız portakal bahçelerinde bizler için hazırladıkları, herşeyin en doğal haliyle bir kahvaltı sofrasında bulduk kendimizi. Lezzetler zaten mükemmel de bizi konuk eden firma sahibi ailenin içten karşılaması, ilgisi  paha biçilmezdi bence.. Elleriniz dert görmesin güzel insanlar. Herşey gönlünüzce olsun .
























Daha sonra portakal bahçelerinde dolaştık, dalından yedik Türkiye'nin tartışmasız en iyi narenciye ürünlerini. Firma ve çalışmaları hakkında bilgiler aldık , hatta gelen bir siparişlerini birlikte hazırladık, reçel üretimi de yapan firmada turunç reçeli hazırlama aşamalarını izledik. 

Firmayı onların dilinden anlatayım biraz:

"Portakalbende.com diyor ki; Dün dalındaydı Bugün kapında!
Türkiye'de narenciye ve sebzenin en doğal şartlarda yetiştiği Kumluca'dan, sipariş verilir verilmez dalında toplanan, hiçbir işlem görmeden paketlenip, uzman kargo firmaları ile kapınıza gelen,üreticiden tüketiciye uzanan bu yolculukda, sizlere bu toprakların en iyisini tattırmaya gönül vermiş portakalbende.com'dan Merhaba!
Portakalbende.com, yüz yılı aşkın süredir tarım ile uğraşan Silahcı ailesinin son kuşak temsilcisi Uysal Silahcı ve onun en yakın üniversite arkadaşı M. Tolga Matban'ın ortaklaşa oluşturduğu bir projedir. Türkiye'nin her yerine 24 ile 48 saat arasında taptaze ürünlerin, direkt olarak ulaştığı ve bu süreçte meyvenin tüm doğallığı yani dalında koparıldığı ilk hali ile gibi kaldığı tek yerdir.
Kumluca ilçesi, Mikro klima özelliğine sahip bir kıyı ovasıdır ve bu nedenle bölgenin kendine has bir iklim özelliği bulunmaktadır. Kuzeyi dağlarla çevrili olduğundan, deniz üzerinden aldığı rüzgarlarla taşınan deniz tuzları ve mineraller, bahçedeki ağaçlara ulaşır, bu da sizleri yeni bir tabir ile tanıştırır; ''optimum brix asidite''. Bu meyvenin posasının minimum, suyunun ise maksimum olması; dolayısı ile asidinin en az olduğu manasına gelir.
Portakalbende.com'da bölgede yetiştirilen portakalın her çeşidini; İtalyan, Valencia, Yafa, Washington, Şeker, Kan, Mandalinanın en aromalısını; Satsuma, Klemantin, Yerli; Limonun en keskini; Lamas, Demir, Kokulu, Kızıl ekşi, Narın en hası Hicaz Narı, Greyfurtun her ikisini; Kırmızı ve Beyaz, çayın vazgeçilmezi Bergamotu, ve belki de hiç tatmadığınız nam-ı diğer kamkatı, Ağaç kavunu Şadok'u bulacaksınız.
Bununla birlikte; reçetesi bize özel, doğal meyveler ile yapılan portakal, mandalina, limon, şadok, kamkat, domates, incir gibi ev yapımı reçellerimiz de sizlerin beğenisine sunulmuş olacak.
Bir dikili ağacın olsun projemiz ile herkesi fidan sahibi yapacağız. Aynı zamanda bahçemizden bir ağacımızı sezonluk sizlere sunup, tüm mahsülünü alıcısı ile buluşturacak, bu ağacın online takibini sağlayacağız.
Pek yakında, Köy Kafası projemiz hayata geçecek, domates, salatalık, biber, zeytin ve yumurta ile yola çıkacağız.
Bu toprakların değerini bilen, dolaptan değil dalından lezzetler ile sizlerle olmak dileği ile..."






Beykonak'tan ve bu güzel bahçelerden ayrılırken zaten doğaya doymuştuk ama gezi güzelliklerle devam etti. Yine aynı ailenin seralarını gezdik. Ahhh o chili biberleri ahhh... nasıl kırmızı nasıl canlı... Utanmasam daha kilolarca toplayacaktımm :)) 



Grubun içinde en çok benim kahve krizim tutar hep ve yine öyle oldu. Atladık bize tahsis edilen servisimize ve doğru Karaöz'e gittik, sahilde kahve keyfi yapmak .... herşeye bedel... 


Veee bundan sonrası tam bir doğa harikası gezisi... İstikamet Olympos Antik şehri. burası tam anlamıyla "huzur".. dingin sular, müthiş doğal güzellikler, vee tarihin eşsiz kokusunu hissettiğiniz kalıntılar.  









Güzel günün sonunu Ulupınar'da balık ziyafetiyle yaptık. Neşe içinde yedik yemeklerimizi... 



Tüm gün boyunca bizlerle beraber olan sevgili Uysal ve Tolga kardeşlerime sonsuz teşekkürler... Sizi ve ailenizi tanıdığım için mutluyum. Yolunuz açık ve bereketli olsun. Hep güzellikler yaşayın. Antalya'da ablalarınız var artık, kapımız her zaman açık sizlere... 

Vee sevgili Fundacığım, seninle yine beraber olmak, güzel aileni tanımak, bu güzellikleri paylaşmak çok iyi geldi bana.. Eksik olma, çok teşekkürlerr.. 

Bu güzel gün gibi daha nicelerini yaşamak dileğimdir. Mutlu ve afiyetle kalın ... 



3 yorum:

  1. Çok güzeldi herşey içten ve doğaldı. Yazıda harika anlatılmış. Bende tekrarını diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Portakal bahçesi ve o güzel aile kalbimizi feth etti. Harika bir gün yaşadık. Ellerinize sağlık, siz de çok güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ablacım ne güzel anlatmışsın tekrar yaşadım o güzel anları gerçekten biberler çok acıymış :-) birlikte nice güzel etkinliklerimize inşallah

    YanıtlaSil