Breaking News
Loading...
19 Eylül 2015 Cumartesi

Info Post

Bu tarifi 2 yıldır iyi malzeme buldukça yapıyorum, tadına bakanlar çok çok beğeniyorlar. güzel mevsimlik domates ve cin biber oldukça tekrarladığım bu tarif sevgili Şefika Günyel'e ait. Kıvam ve lezzet tam tutuyor. Tuz ölçüsü bile mükemmel .


malzemeler :
5 kg. domates
yarım kg. cin biber
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı elma sirkesi
2 baş sarımsak
3 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 demet maydanoz

Hazırlanışı :
Büyük bir tencereye sirke, zeytinyağ, tuz ve şekeri alıp kaynatalım . Domatesleri rendeleyelim veya robottan geçirelim. tencereye ekleyelim. Arada karıştıralım. Bu arada sarımsakları ve biberleri ayıklayalım ve küçük doğrayalım. Domates yarı yarıya piştiğinde biber ve sarımsakları da ekleyelim. Sos tamamen piştiğinde fazla suyunu da çekmiş olacak. Kıyılmış maydanozu da ekleyelim , 2 dakika sonra ocaktan alalım. Temizlenmiş konserve kavanozlarına hemen doldurup kapaklarını sıkıca kapatalım ve ters çevirelim. Tamamen soğumasını bekleyelim ve serin yerde muhafaza edelim . Ben buzdolabında saklıyorum . Bu ölçüden yarım kg.lık kavanozlarla 7 adet çıktı. Kavanoz kapaklarının yeni olması önemli. Fazla acı sevmeyen tatlı sivribiberle de yapabilir. Afiyetler olsun .

7 yorum:

  1. Elerinize saglık elma sirkesi yerine üzüm olabilirmi safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) üzüm sirkesi biraz daha keskin sanki , belki miktarı azaltabilirsiniz.

      Sil
    2. teşekkürler sizi yakından takip ediyorum nursevini sayesinde ellerineize saglık

      Sil
    3. eksik olmayın , sevgiler ...

      Sil
  2. ellerine saglık komşuda pişer bizede düşer inşaAllah:)))

    YanıtlaSil
  3. Harikasın ablcm miss gibi görünüyor.. çok severim bu tarz sosları.. emeğine sağlık. .

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
    Saygılarımla..

    YanıtlaSil