Breaking News
Loading...
5 Ağustos 2015 Çarşamba

Info Post


Bizim evde ben çok sevmeme rağmen o güzelim fıstıklı , üzümlü zeytinyağlı dolmalar pek yenmiyor. Ben de en ağız tadına uygun tarifi yapıyorum , bazen bol acılı , nar ekşili hafif biber salçalı , biraz doğu tatlarında oluyor , bazen de bu tarifteki gibi hafif ama çok lezzetli .. buyrun efendim bizim ev usulü dolma tarifine. 




Malzemeler :

8 adet dolma biber
8 silme kaşık pirinç ( bu dolmalarda hiç şaşmayan pirinç ölçümdür, biber başına silme bir kaşık pirinç)
yarım su bardağı zeytinyağ
2 iri kuru soğan
3 diş sarımsak
1 büyük domates ( kenar kısımlarından biberlere kapak yapmak için yuvarlaklar keselim, iç kısmını dolma içine kullanalım )
tuz
karabiber
kimyon
tarçın
kuru nane
dereotu
maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım limon suyu


Hazırlanışı :

Biberlerin sap kısımlarını dikkatlice çıkarıp yıkayalım. Kuru soğanı ve sarımsağı ince doğrayıp, zeytinyağda kavuralım. yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Diğer bütün malzemeyi de ekleyip 2-3 dakika daha karıştıralım. yarım su bardağı su ekleyelim ve içimizin hafif pişmesini sağlayalım, ocaktan alıp ılımasını bekleyelim. Biberlerin içini fazla sıkıştırmadan dolduralım . Bu ölçü tam gelecektir. Domatesten kestiğimiz kapakları kapatalım ve tencereye düzgünce dizelim. 1- 1,5 bardak kadar su ve 2 kaşık zeytinyağ ekleyip kısık ateşte pişirelim. Biberin kalınlığına göre 15-20 dakikada pişecek ve suyu çekecektir. Zeytinyağlıları mümkün olduğunca ertesi güne bekletelim , emin olun çok daha lezzetli oluyorlar. Soğuk servis yapalım . Afiyetle ..


1 yorum:

  1. Tam yaz yemeği, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil