Breaking News
Loading...
1 Haziran 2015 Pazartesi

Info Post


MALZEMELER

  • 1 paket milföy hamuru
  • 2 adet közlenmiş temizlenmiş patlıcan
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 kaşık ezilmiş beyaz peynir
  • tuz
  • zeytinyağ
  • karabiber
  • bir tutam maydanoz
  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Kuru soğanları ince ay şeklinde dilimleyip az zeytinyağında ağır ateşte kavuralım. Közlenmiş ve temizlenmiş patlıcanları ufak ufak doğrayıp soğanlara katalım . Tuz karabiberi de ekleyip ocaktan alalım . Ezilmiş beyaz peyniri ve ince doğranmış maydanozu da ekleyip karıştıralım . Bu iç harcını daha önce ravioli yaparken kullanmıştım , lezzetine hayran kaldım ve böreklerde de kullanmaya başladım . Yufkalı veya el açması böreklerde ve poğaçalarda da kullanabilirsiniz. 
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp hafif çözülene kadar bekleyelim . Kareler halindeki hamurlara iç harcından bir miktar koyup rulo saralım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim . Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında altın rengi alana kadar kızartalım. Afiyetle ..






1 yorum: