Breaking News
Loading...
27 Mart 2015 Cuma

Info Post


Biliyorum onlarca şekerpare tarifi var , benim ki anne tarifi , rahmetli anneciğim ne çok yapardı. Hem az malzemeli, hem de hemencecik oluveren bir hamur. 


MALZEMELER

hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 100 gr. toz şeker
  • 120 gr erimiş tereyağ veya margarin
  • 300 gr un
  • yarım paket karbonat


şerbeti için:

  • 2 bardak toz şeker
  • 1,5 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


üzerine badem veya fındık



HAZIRLANIŞI

Şerbet için şeker ve suyu 5-6 dakika kaynatalım , limon suyunu da ekleyip 2 dakika sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım .

Hamuru yoğuracağımız kasede yumurta ile toz şekeri çırpalım, erimiş ve soğumuş tereyağı da ekleyip çırpma teli ile iyice çırpalım . Un ve karbonatı da ekleyip pürüzsüz bir hamur yapalım . Cevizden biraz daha iri parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim. Her birinin ortasına 1'er adet fındık veya soyulmuş badem koyup hafifçe bastıralım. (Ben evde file badem buldum , onunla yaptım . ) 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş kaşıkla gezdirelim. 
1 saat kadar sonra servis yapabiliriz. Afiyetle ..


3 yorum:

  1. geleneksel ve enfes bir lezzettir şekerpare çok severim, diyetteyim çağlacım bakarak nefsimi köreltmeye çalışıyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diyete ara verdiğinde bir tanecik ödül olsun sana o zamannn :)

      Sil
  2. oh misss.. olsada yesek.. ellerine sağlık ablacımm

    YanıtlaSil