Breaking News
Loading...
15 Ekim 2016 Cumartesi


Bu muhteşem tarifi için sevgili Sare Terzioğlu 'na çok teşekkürler... Her mevsimde bulunabilecek otlarla yapabileceğiniz ve 3 gün gibi kısa bir zamanda yenmeye hazır olan bu turşu vazgeçilmeziniz olacak. 


malzemeler: 
20 adet acı cin biber
6-7 adet tatlı sivri biber
4 adet domates ( robottan geçirilmiş) 
2 baş sarımsak (ince ince doğradım ) 
1 demet taze nane, 1 demet maydanoz, yarım demet yabani semizotu, yarım demet dereotu, 1 küçük demet feslikan (reyhan) 
1 su bardağı elma sirkesi 
2 tatlı kaşığı turşuluk tuz

hazırlanışı:
Cin biberleri ince doğrayıp soğuk suda bekletelim, diğer tüm yeşillikleri yıkayıp kuruttuktan sonra ince kıyalım. Yeşillikleri, sarımsak ve domatesi, süzdüğümüz cin biberleri derin bir kasede harmanlayıp sirke ve tuzun yarısını karıştıralım. kavanozlara doldurup kalan tuz ve sirkeyi de paylaştıralım , sıvı seviyesi otların üzerine çıkıyor zaten . ben kapak gibi birer kalın dilim domates bastırdım üzerlerine. kapaklarını sıkıca kapatıp, serin yerde saklayalım. Afiyetle....

0 yorum:

Yorum Gönder