Breaking News
Loading...
29 Kasım 2015 Pazar

Info Post

Hani biryerlere giderken yiyecekler yapıp götürürüz ya bazen , işte bütün arkadaşlarım benden bu patlıcanlı harç ile yaptığım böreklerden isterler. Aslında herşey aynı , tek fark ben patlıcanları kızartıyorum, harca öylece katıyorum . 



Malzemeler 

3-4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1-2 adet sivri biber
1 adet domates
kızartmak için 1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber

3 su bardağı un
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
ılık su
Gözlemeleri yağlamak için sıvıyağ veya erimiş tereyağ

Hazırlanışı

Patlıcanları alaca soyup, minik küpler halinde doğrayalım , tuzlu suda biraz bekletip, süzgeçe alalım ve iyice kurumasını bekleyelim. Tavaya sıvıyağı alıp kızdıralım ve patlıcanları karıştırarak kızartalım , kağıt havlu serili bir tabağa alalım. Kızartmadan artan yağa ay şeklinde doğradığımız kuru soğan ve biberleri ekleyelim ve kavuralım. Domatesi de minik doğrayıp ekleyelim. Tuz ve karabiberi, kızarmış patlıcanları da katalım ve iki dakika daha kavuralım. İsteyen acı pul biber de ekleyebilir. Hazırladığımız harcı ocaktan alıp biraz soğumasını beklerken hamuru hazırlayalım. Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, şeker ve mayayı serpelim. ortaya azar azar ılık su ekleyerek unla birleştirelim. yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Mayalanmasını beklemeden limon büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayalım. Un serpilmiş zeminde her birini 2-3 mm kalınlığında açıp yarısına patlıcanlı içten koyup, diğer yarısını üzerine kapatalım ve kenarlarını parmaklarımızla sıkıştırıp yapıştıralım. Sacda veya yanmaz tavada önce hiç yağ koymadan bir taraflarını pişirelim, diğer yanını çevirdiğimizde kızaran yanına hafifçe yağ sürelim, diğer tarafı da pişince yağlayalım. Sıcak servis yapalım. Aynı patlıcanlı harcı yufkalı böreklerinizde de kullanabilirsiniz. Afiyetle... 

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık mantarlı ve patlıcanlı hiçbir böreğe hayır demem. Patlıcanlı gözlemelerde çok güzeller.

    YanıtlaSil