Breaking News
Loading...
2 Nisan 2015 Perşembe

Info Post



Öncelikle bu hafta blogger olarak aldığım ilk ödülden bahsetmek istiyorum . Sevgililer günü etkinliğine gönderdiğim tarif en beğenilen olmuştu. Sevgili Lezzet beşlisi ekibi ( http://www.lezzetbeslisi.com/ ) bana çok şık bir hediye gönderdi. Hep bu güzel insanları anarak kullanacağım , tekrar çok teşekkürler , kocaman sevgiler benden size. 



Şimdi tarifimize geçelim. Hemen herkesin çok sevdiği mercimek köftesi var bugün çay saatimizde. Garnitürlerimi de bu güzel kalpciklerle servis yaptım .. 



MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı su
yarım su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
kimyon
pul biber
maydanoz
taze soğan
yarım limon suyu


HAZIRLANIŞI

Tencereye yıkadığımız kırmızı mercimeği ve suyu koyup kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişirelim . 10 dakika sonra mercimek iyice pişince ocağın altını kapatıp , ince bulguru ekleyelim ve tencerenin ağzını kapatalım . Diğer yanda ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavuralım , salçayı ve baharatları da ekleyip 2 dakika daha kavuralım . Bu arada mercimeğin sıcağıyla bulgur da pişmiş olacaktır. Maydanoz ve taze soğanı da ince ince kıyalım . Mercimek ve bulgura kavurduğumuz salça ve soğanı da ekleyip iyice yoğuralım . İsterseniz limon suyu da ekleyebilirsiniz. Soğuyunca doğradığımız maydanoz ve taze soğanı da ekleyip karıştıralım ve köfte şeklini verelim. Marul yapraklarıyla servis yapalım . Afiyetle .. 



3 yorum:

  1. Hayırlı olsun ablacım.. hiç şaşırmadım kazandığına.. çok güzel bir tarifdi.. ellerine sağlık tekraren.. mercimek köftesi zaten enfesss..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Bayılırım mercimek köftesine. Güle güle kullanın mini kalpleri. BU vesile ile sizi tanıdığımıza çok mutlu olduk....

    YanıtlaSil