Breaking News
Loading...
1 Şubat 2016 Pazartesi

Info Post




Malzemeler :

250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
100 gr pudra şekeri
300 gr. un
150 gr. nişasta
1 paket vanilya

arasına sürmek için marmelat 
(ben erik marmelatı kullandım)

üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı :

Tereyağ ve pudra şekerini mikserle veya mutfak robotunda krem kıvamına gelene dek çırpalım. Diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyip elimizle güzelce yoğuralım. Hazırladığımız hamuru iki parmak kalınlığında toparlayıp streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Hamuru dinlendikten sonra ya iki tabaka yağlı kağıt veya temiz naylon poşet arasında merdaneyle açalım. yarım cm. kalınlığında olsun. Hamurda kabartma tozu olmadığı için kabarma olmayacaktır. İstediğiniz şekildeki kalıpla keselim. Kestiğimiz kurabiyelerin bazılarını orta kısmından daha küçük kalıplarla keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dikkatlice, şekillerini bozmadan alalım. 180 derece fırında hafif pembeleşinceye dek pişirelim. Kurabiyeler fırından çıkınca soğutalım. ve aralarına marmelat sürüp , üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım. Afiyetle.. 


1 yorum: