Breaking News
Loading...
24 Ekim 2015 Cumartesi

Info Post




Malzemeler

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı pirinç
yarım su bardağı kuru kayısı- minik doğranmış
yarım su bardağı badem- kabukları soyulmuş
yarım su bardağı kuru sarı üzüm
yarım su bardağı yer fıstığı - kabukları ayıklanmış
5 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi - veya çok ince dilimleyelim
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım su bardağı kuru incir- minik doğranmış

Süslemek için
nar taneleri
dövülmüş fındık veya ceviz
Antep fıstığı vs.

Hazırlanışı

Bir gece önceden aşurelik buğdayı iyice yıkayıp, üzerini epey geçene kadar su dolduralım ve bir taşım kaynatıp tencerenin ağzını kapatıp ertesi güne kadar bekletelim.
Kuru fasulye ve nohudu da geceden ıslatalım , bekletelim. Ertesi gün her birini ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayalım. Buğdaylar iyice yumuşayınca üzerine pirinci ekleyelim ve 10 dakika kadar kaynatalım. Nohudu, fasulyeyi, bademi, kuru kayısıyı, sarı üzümü ve yer fıstığını da ekleyelim. en son şekeri de ekleyelim . eğer kıvam çok koyuysa sıcak su ekleyelim , çünkü aşure soğuyunca oldukça koyulaşacaktır. Kıvamı sulu bırakmak gerek. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım , Kuru incir, kuş üzümü ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım ( kuru incir ve kuş üzümü aşurenin rengini koyulaştırır, bu nedenle en son ilave ediyoruz) , servis kaselerine paylaştıralım ve istediğiniz malzemelerle süsleyip servis yapalım. Afiyetle , Allah kabul etsin ... 


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacım.Çok iştah açıcı bir fotoğraf olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir görsel, harika tarif.. ellerine sağlık ablcım.. miss miss..

    YanıtlaSil