Hayatımda ilk defa (üniversiteye hazırlık zamanından sonra tabii) bir kursa katılıyorum bu günlerde. Pastacılık üzerine. Hepimize her zaman destek olan sevgili hocamıza çok teşekkürler ... Çok keyifli ve uyumlu arkadaşlar edindiğimiz bir süreç bu. Sevdim ben bu işi ... Bu kursta yaptığımız bazı tarifleri zaman zaman sizlerle paylaşacağım . Bugün ilk uygulamalı bireysel çalışmamız bu enfes kurabiyeler. Daha önce yediğim kurabiyelerden farklı bir dokusu var, ben çok beğendim. Deneyin , çevrenizdekiler bayılacak ...
Malzemeler :
Kurabiye için,
180 gr tereyağ
100 gr. toz şeker
175 gr. un
30 gr. kakao
50 gr. mısır gevreği
40 gr. hindistan cevizi tozu
30 gr. ince doğranmış ceviz
Üst kaplama için,
40 gr. sütlü çikolata
2-3 çay kaşığı tereyağ
Süslemek için şekerlemeler
Hazırlanışı :
Tereyağ ve şekeri mikserle krema kıvamı olana dek çırpalım. Un ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Bundan sonrasında miksere ihtiyacımız yok. Mısır gevreği , hindistan cevizi tozu ve cevizi de ekleyip elimizle yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısınmış 180 derecedeki fırında 10 dakika pişirelim. Fırından aldığınızda yumuşak gibi gelebilir ama soğuyunca sertleşecektir. Bu nedenle fırında fazla tutmayalım. Sütlü çikolatayı ve 2-3 çay kaşığı tereyağını benmari usulü eritelim. Soğuyan kurabiyelerin üst kısımlarını bu çikolata sosuna batırıp servis tabağına dizelim. Arzu ederseniz üzerine fındık, ceviz, minik şekerlemeler veya granül çikolata parçaları serpebilirsiniz. Afiyetle.....
Sunum bir harika olmuş Çağla Hanım, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık harika lezzetli kurabiyeler bunlar sevgiler
YanıtlaSilHayırlı sabahlar, Afgan kurabiyeleriniz çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Çağla ablacım harika görünüyorlar ellerine sağlık, isterim gelince... 😉
YanıtlaSil