En kolayından ama en lezzetlisinden . Etkinliğimizde ürünlerini göndererek yanımızda olan Pakmaya - Mutfağın Yıldızı kıpkırmızı kutusuyla beni cezbetti doğrusu. Hemencecik bir pasta yapmalı ve kullanmalıydım.
Malzemeler
1 adet iki katlı hazır pastaban
500 ml. süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı Pakmaya buğday nişastası
1 yumurta sarısı
yarım su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 poşet Pakmaya krem şanti
100 gr labne peynir
Keki ıslatmak için vişne suyu
Arasına ve üzerine süslemek için vişne reçeli taneleri
Pakmaya çikolata sosu
Hazırlanışı
Önce kremayı hazırlayalım. Un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve sütü bir tencerede çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirelim. Oldukça koyu bir kıvamda olmalı. Ocaktan alır almaz, margarini ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve üzerine strech film kapatıp buzdolabında iyice soğutalım. Krema soğuyunca toz halde krem şantiyi ve labne peyniri ekleyip mikserle 5-6 dakika pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Sıkma torbamıza alalım. Kekin bir katını servis yapacağımız tabağa yerleştirip hafifçe vişne suyuyla ıslatalım. Üzerine kremamızı sıkalım, vişne tanelerini yerleştirelim ve ikinci keki üzerine koyalım. İstediğiniz şekilde yine kremayı sıkıp süsleyelim. Çikolata sosunu paketin üzerinde tarif edildiği gibi hazırlayalım. Ben poşetin tamamını kullanmadım, 125 gr toz çikolata sosunun 25 gr. ını 100 ml süt ile pişirdim. (125 gr. ın tamamını kullanacaksanız 500 ml süt gerekiyor.) soğumaya bırakalım. Servis etmeden hemen önce çikolatalı sostan da gezdirip sunalım. Afiyetle ...
ohhh mis ellerine sağlık. Pakmaya ürünleri mayadan sonra çikolatalı ürünleriilede mutfaklarımızda .. Yerli malı yurdun malı , herkes bunu kullanmalı .:) afiyet olsun
YanıtlaSilEllerine sağlık Mutlu Badem çok iştah açıcı görünüyor; gelince isterim ama...
YanıtlaSilSevgiler
Oyyy bu pasta yenmezmi?eline saglık nefis görünüyor...
YanıtlaSilOfff zaten ben bunu çok beğenmiştim��Şimdi nerden bulayım bu saatte Eline sağlık ablaaaam
YanıtlaSil