Pages - Menu

30 Mayıs 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ PASTA




MALZEMELER

Keki için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 kaşık sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık Naturelka portakal kabuğu tozu (yoksa limon veya portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. )
  • aldığı kadar un


Kreması için:
  • 500 ml. süt
  • yarım su bardağı şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • 2 kasık un
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr. margarin
  • 100 gr. labne peyniri
Süslemek için bir avuç file badem ve çilek dilimleri


HAZIRLANIŞI

Öncelikle kremayı hazırlayalım ki kekimiz pişene dek iyice soğusun. Margarin ve labne haricindeki tüm malzemeyi tencerede çırpma teliyle iyice karıştırıp orta ateşte ocağa alalım . sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim . Ocaktan alır almaz margarini ekleyelim ve 7-8 dakika mikserle çırpalım . Labne peyniri de ekleyip birkaç dakika daha çırpalım . Cam bir kaseye alıp üzerine streç film serelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım . Bu kremayı birgün önceden yapıp bekletirseniz daha lezzetli oluyor. 
Kek için yumurta , sıcak su ve şekeri iyice çırpalım , ardından kuru malzemeleri de ekleyip kek kıvamına gelene dek karıştıralım . yağlanmış ve unlanmış kalıba önce bir avuç file badem serpelim ardından kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirelim . yaklaşık yarım saatte oluyor, fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın . Kalıbı fırından aldıktan sonra kek iyice soğuyana dek bekleyin. Sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım , bademli yüzey üste gelsin . İsterseniz keki meyve suyuyla ya da şekerli sütle hafifçe ıslatabilirsiniz, ben bu sefer ıslatmadım . Soğuyan kremayı isterseniz spatulayla isterseniz sıkma torbasıyla kekin üzerine yayalım . Ve çilek dilimleriyle süsleyelim. Bu pandispanyayı yumurta miktarını arttırarak daha yüksek de yapabilirsiniz. İsterseniz enine ikiye kesip krema ve çileği arasına da koyabilirsiniz. O an nasıl isterseniz yani :)) Afiyetle ... 






29 Mayıs 2015 Cuma

CEVİZ SAĞLIKTIR "CALIFORNIA WALNUT COMMISSION" ETKİNLİĞİ



Antalya'da yaşayan blog yazarları olarak dün yine güzel , nezih bir etkinlikte birlikteydik. California Walnut Commission (http://www.walnuts.org/) ve Promedia tarafından düzenlenen etkinlik Antalya'nın en hoş şehir içi otellerinden biri olan Su Hotel'de gerçekleşti. Konumuz ceviz olunca sağlık ön plandaydı elbette. Bize bilgilendirme yapan kişilerle karşılıklı sohbet ettik . Hepimiz cevizin sağlığımıza olumlu etkiler yaptığını  biliyoruz. Yemişler arasında bitki temelli omega-3 yağ asidi alfa-linolenik asit içeriğinin yüksekliğiyle eşsiz bir konuma sahip. Cevizin özellikle kalp-damar sağlığına ve bilişsel davranış açısından getirdiği birçok potansiyel faydası bilinmekte. Ve tabii ki en güçlü antioksidanlara sahip olduğu da tespit edilmiş. Zengin magnezyum ve fosfor kaynağı. Her gün ortalama 5 adet ceviz yemek sağlığımıza olumlu etkiler yapabilir. Hem tatlı hem de tuzlu yiyeceklerimize kattığı lezzet zaten tartışılmaz. Ancak yerli ve ithal ürün tercihleri konusunda herkes ayrı fikirde. Ben kendi adıma ithal California cevizini tattım , ve yerli cevizden çok da farklı gelmedi. Gayet lezzetli ve tazeydi. Hatta yerli cevizde sık sık karşılaştığımız içinin çürük çıkması gibi bir problem de görmedik .  





Bilgilendirme toplantısının ardından otelin mutfağına geçtik hep birlikte. Burada sevgili aşçımız Umut KURTLAR ile birlikte cevizli yiyecekler hazırladık. İki farklı çeşit cevizli sosla makarnalar ve cevizli - beyaz peynirli iceberg salata yaptık. Ayrıca önceden hazırlanmış muhammara, cevizli-tahinli-pekmezli humus ve çerkez tavuğunun tadına baktık. Umut şefimize bize katlandığı için çok teşekkür ederim  :)











Kayra'm ..... 


Öğle yemeğinde de devam etti sohbetimiz. Güzel lezzetlerden oluşan büfeden memnun kaldık . Ben bilhassa otelin tatlı şefini tebrik ediyorum , tadına baktığım bütün tatlılar harikaydı. 










Veee sonuçta bol tebessümlü , bol fotoğraflı güzel bir gün geçirdik. Bu güzel günü organize eden California Walnut Commission ve Promedia yetkililerine , Su Hotel çalışanlarına ve katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ve sevgilerimi sunuyorum . 

26 Mayıs 2015 Salı

KREMALI CAKE POPS PASTA



Güzel prensesimin ve canım oğlumun doğum günümde hediye ettiği kocaman bir kutu dolusu pasta ekipmanlarının arasında silikon bir cake pops kalıbı vardı ki geldiği günden beri hergün gözüme çarptı durdu. Bir kek çırpsam da denesem diyip durdum. Nihayet denedim , ama maalesef kalıbı yağlamadığım için kek toplarının bazıları düzgün çıkmadı. Haliyle  çubuklarda düzgün duramadı, ben de dizdim bir tabağa üzerine krema, çikolata . Bir de maviş şekerler, pek de güzeldi hani. 


MALZEMELER

kek için;
  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 50 gr. erimiş Teremyağ
  • 1 kaşık yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

krema için;
  • 1 bardak süt
  • 2 kaşık un
  • 3 kaşık şeker
  • 100 gr. labne peyniri
  • 100 ml. krema

çikolata ganaj için;
  • 80 gr bitter çikolata
  • 100 ml. krema

süsleme için renkli şekerlemeler

HAZIRLANIŞI

Öncelikle keki hazırlayalım . Yumurta ve pudra şekerini rengi açılana kadar çırpalım , diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip boza kıvamına gelene kadar çırpalım . kalıbın her iki yüzeyini yağlayalım (Ben yapmadım siz unutmayın :))) ) Kalıbın bir yüzeyine hamuru paylaştıralım. kalıbın delikli yüzeyini diğerinin üzerine sıkıca kapatıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Kalıbın üstü kapalı olduğu için deliklerden kürdanla kontrol edebilirsiniz. yaklaşık 20 dakikada pişiyor. 
Diğer yanda krema için süt, un , şekeri muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Arada karıştırarak ılımasını bekleyelim. Labne peyniri ve kremayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım. Benmari usulu erittiğimiz çikolataya kremayı ekleyip karıştırarak ganajı hazırlayalım ve soğutalım . Krema ve ganaj bu tarif için fazla geliyor, Buzdolabında saklayıp birkaç gün içinde başka bir tarifte kullanabilirsiniz. 
Kekleri fırından alıp soğuduktan sonra topları kalıptan dikkatlice çıkaralım ve servis tabağına dizelim .  Üzerine önce kremayı sonra da ganajı gezdirelim , şekerlemelerle süsleyip servis yapalım . Afiyetle .












PEYNİRLİ MUFFIN



En sevdiğim tuzlu keklerden biridir peynirli kek , ve sanırım en kolayı . Ben muffin kalıplarında yaptım bu sefer , siz isterseniz normal kek kalıplarında da pişirebilirsiniz. Peynirin ağırlığından fazla kabarmayacaktır, telaşlanmayın . 



MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ
1 su bardağı dolusu ezilmiş beyaz peynir ( ben yarı yarıya lor ve süzme peynir kullandım)
1 paket kabartma tozu
tuz
karabiber
pul biber
bir tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı çırpma teliyle karıştıralım . Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyelim ve koyu bir kek kıvamı olana dek un koyalım . İster kağıt kalıplara (kalıbın üçte ikisini dolduracak şekilde) isterseniz de yağlanmış kek kalıbına dökelim . Üzerine susam veya çörekotu da serpebilirsiniz. Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirelim . Afiyetle .





24 Mayıs 2015 Pazar

YAZA MERHABA DEDİK ...



Dün Antalya'da yaşayan blog yazarı arkadaşlarımla yine güzel bir kahvaltı etkinliğinde biraradaydık. Detay Diamond (http://www.detaydiamond.com/) firmasının sponsorluğunda, 
ve sevgili arkadaşımhttp://www.mutfakfelsefem.com/ 'in emekleriyle organize edilen etkinliğimiz Çıtırım Park'da gerçekleşti. Detay Diamond firma yetkilileri elmas-pırlanta üzerine kısa bir bilgilendirme toplantısı da yaptı. Katkılarından dolayı Detay Diamond'a ve sevgili Hatice Yüksel'e çok teşekkürler ediyorum . 

Öncelikle Detay Diamond'dan notlar iletmek istiyorum . Detay Diamond, pırlanta taş ve mücevher sektörüne 2001 yılında toptancı ve üretici bir firma olarak adım atmış, bölgedeki mücevher mağazalarının pırlanta taş ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, dünya trendlerini yakından takip ederek kendi özel koleksiyonlarını üretmekte. Kurulduğu günden bu yana, "Fark detaylarda gizlidir."  ilkesiyle hareket eden Detay Diamond, kalite politikasını bu ilkeye dayandırmaktadır. Amacı tutarlı ve kaliteli hizmeti, sürekli müşteri memnuniyeti sağlayacak şekilde sunmak, standartlarını kesintisiz olarak yükseltmektir.

Rekabette fark yaratmak için eğitim şart düşüncesiyle, Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile Detayart Gemmology Academy’i kuran firma, pırlanta uzmanlık eğitimleri vermektedir.
Doğanın gerçek bir mucizesi olan pırlanta ve pırlantalı mücevherleri, en son teknoloji ekipmanları ve eğitimli kadrosuyla inceleyerek uluslararası standartlara göre sertifikalandıran DGA Laboratuarı ile hizmetlerine bir yenisini eklemiştir.




Blog yazarı olan arkadaşlarımızla ve takipçi dostlarımızla birlikte keyifli sohbetler yaptık . Yeni arkadaşlar tanıdık. Üreten , emek veren kadınları seviyorum vesselamm. Haa bu arada bizim güzel hatunlar da pek şıktı , pek bi güzeldi .. :) Kayra'm da her zamanki gibi yakışıklıydı , maşallah kuzumaaa ...











Mekandan da bahsetmek istiyorum biraz. Çıtırım Park aslında çok güzel bahçesi olan ferah , yemyeşil bir alan . Ancak bana göre böyle bir mekanın kahvaltı servisi , çeşitleri çok çok zayıf kalmış. Klasik evde günlük yaptığımız kahvaltıdan bir farkı yoktu. Antalya'da çok güzel mekanlar var son yıllarda . Böylesi güzel yerlerin farklılık yaratması gerek bence, öne çıkmak , tercih edilmek için biraz daha kaliteli ve farklı çeşitler sunmaları gerek .  Naçizane mönü revizyonu yapmalarını öneririm.








Geldik güzel bir etkinliğin sonunaaa, emeği geçen , katılan herkese tekrar teşekkürler . Sevgiler sunuyorum . Afiyetle ve sevgiyle kalın . 











21 Mayıs 2015 Perşembe

YALANCI PROFİTEROL





MALZEMELER

(büyük boy kare borcam için)

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 kg. süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 4-5 kaşık bitter kakao
  • 2 su bardağı şeker

  • 125 gr margarin
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt

  • 1 kase ceviz

  • 2 poşet krem şanti ( 2 çay bardağı süt ile çırpılmış)




HAZIRLANIŞI
Kedi dili bisküvileri ortadan ikiye kesip yarısını kasenin altına biraz aralıklı dizelim . 1 kg süt , un, kakao ve şekeri çırpma teliyle iyice karıştırıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim . Ocaktan aldıktan sonra margarini ekleyelim ve arada karıştırarak iyice ılıyana kadar bekleyelim .  2 adet yumurtayı ve 2 çay bardağı sütü ekleyip 10 dakika kadar mikserle çırpalım . Bisküvilerin üzerine çırpılmış krem şantinin yarısını yayalım . Kakaolu sosun da yarısını dökelim. Biraz iri dövülmüş ceviz serpelim . Kalan bisküvileri , krem şantiyi ve kakaolu sosu kat kat döşeyelim . En üste ceviz ve çikolata parçalarıyla süsleyip bir gece buzdolabında bekletelim . Ertesi gün soğuk servis yapalım . Afiyetle..


CEVİZLİ TEL KADAYIF



Buzlukta epeydir duran tel kadayıf poşetleri aniden rahmetli anneciğimi hatırlattı bana. Öyle yeni moda tatlılardan olmasın , tam da anne usulü olsun istedim ben de ... 


MALZEMELER

  • 600 gr. tel kadayıf 
  • 125 gr. erimiş margarin
  • 1 kase ceviz
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım çay bardağı pekmez
  • birkaç damla limon suyu




HAZIRLANIŞI

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım . Biraz koyulaşınca pekmezi ve limon suyunu da ekleyelim, 2-3 dakika sonra ocaktan alalım ve iyice soğumasını bekleyelim.
Büyük bir kasede tel kadayıfları ve erimiş tereyağını iyice harmanlayalım . Yağlanmış kare borcama kadayıfın yarısını bastırarark serelim. üzerine iri kıyılmış cevizleri serpelim. Kalan kadayıfı da aynı şekilde yerleştirip 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim . Fırından çıkarıp 2 dakika sonra soğuk şerbeti her yere gezdirerek dökelim . En az bir saat bekledikten sonra karelere keserek servis yapalım . Afiyetle .




16 Mayıs 2015 Cumartesi

TAVUK SALATASI






MALZEMELER

  • 1 tam tavuk göğüs eti
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • tuz


  • 1 küçük kavanoz konserve garnitür
  • 4-5 adet salatalık turşusu
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 3 kaşık yoğurt
  • 3 kaşık mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal 
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • tuz


HAZIRLANIŞI

Tavuk etini, tuzu , iri parçalanmış soğan ve sarımsağı üzerini geçecek kadar su ile haşlayalım . Piştikten sonra etleri süzelim ve küçük parçalara ayıralım . Garnitürü süzgece alıp suyunun süzülmesini sağlayalım . Salatalık turşularını minik küpler halinde keselim . Mayonez, yoğurt, dövülmüş sarımsak, hardal ve zeytinyağını bir kasede çırpalım . Tüm malzemeyi güzelce karıştırıp servis yapalım . 

YOĞURT SOSLU KÖFTE




Hep derim ya bana köfte olsun da nasıl olursa olsun .. Bugün ölçü falan vermeyeceğim . Sadece daha önceden verdiğim tarife göre ( http://mutlubadem.blogspot.com.tr/2015/01/kofte.html  ) köfteyi hazırlayıp küçük toplar halinde yuvarlayalım . İstediğiniz miktarda sivri biber ve kuru soğanı da hazırlayalım . Tavaya çok az zeytinyağ gezdirelim . Yağ ısınınca köfteleri biberleri ve soğan halkalarını tavaya alalım . Harlı ateşte tavayı sallayarak çevire çevire kızartalım . Bir kasede birkaç kaşık yoğurda 1 diş ezilmiş sarımsak ve az tuz ekleyip çırpalım . Servis tabağına kızarmış soğan ve biberleri alalım, üzerine az tuz ve nar ekşisi gezdirelim . Kızaran köfteleri yerleştirelim . yoğurdu döküp kızarmış domates dilimleriyle servis yapalım . Afiyetle ..

15 Mayıs 2015 Cuma

MAYALI PİŞİ



Miraç kandiliniz mübarek olsun . 


MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık şekerli süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • tuz
  • aldığı kadar un
  • kızartmak için ayçiçek yağ



HAZIRLANIŞI

Un dışındaki malzemeleri büyükçe bir kapta karıştıralım , azar azar un ekleyerek hamuru oluşturmaya başlayalım. Yumuşak ele hafif yapışan bir kıvam olana dek yoğuralım. Kabın ağzını sıkıca kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım . hamur iki katı büyüklüğe erişince hafif yağladığımız elimizle yuvarlaklar koparıp yarım cm kalınlığında açalım . isterseniz hamurun tamamını açıp şekilli kalıplarla da kesebilirsiniz. Kızgın yağda tavayı arada sallayarak arkalı önlü pişirelim . Pişileri havlu kağıda alıp sıcak servis yapalım . Afiyetle .. 



14 Mayıs 2015 Perşembe

NOHUT SALATASI





MALZEMELER

  • 1 kutu konserve haşlanmış nohut 
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 3-4 adet yeşil soğan
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • zeytinyağ
  • limon suyu
  • nar ekşisi
  • pul biber
  • kimyon
  • sumak
  • tuz


HAZIRLANIŞI

Közlenmiş kapya biberleri istediğiniz boyutta doğrayalım , yeşillikleri de ince ince kıyalım . Diğer malzemeleri de istediğiniz miktarlarda ekleyelim ve  hepsini karıştırıp servis yapalım . Afiyetle.

3 Mayıs 2015 Pazar

MANTI





Mantı yapmak için bazı etkenlerin biraraya gelmesi lazım benim için . Çünkü sevgili Kayserili hanımlar kadar becerikli ve yatkın olmadığım için,  ve boynumdaki fıtıklar kendini hemen hatırlattığı için sık sık yapamıyorum. Ama oğlum gelmişse hiç üşenmem doğrusu. Ve de Egem Un (http://www.egemun.com/) firmasından gelen Türkiye'nin ilk katkısız unları da denemek gerekiyorsa doğru mutfağa. İlk defa kullandım bu markayı ve çok çok memnun kaldım . Unun kendini en iyi belli ettiği yemeklerden biri  bence mantı. Sert bir hamur yaptım ama çok kolay açabildim . Bir de çok çabuk pişti. Katkısız olduğunu buradan anladım .  Lezzeti de enfesti. Bizim evin beyleri ikişer tabağı silip süpürdüler. 
Hediyeleri için Egem Un'a , Satış Direktörü Sn. Hakan KIRBAŞLI'ya ve bu paketlerin biz Antalya'da yaşayan blog yazarlarına ulaşmasına aracılık eden sevgili arkadaşım Ayşegül ATILGAN'a ( http://www.birtutamkekik.com/) çok teşekkürler . 




KAYSERİ MANTISI (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER

  • 4 büyük su bardağı un ( benim her zaman şaşmayan un ölçüm adam başı bir büyük su bardağı undur. her türlü hamur işinde bu ölçüyü kullanırım . ) 
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • su
iç malzemesi :
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • bir tutam maydanoz
  • tuz 
  • karabiber
Üzerine :
  • sarımsaklı yoğurt
  • salça sos veya kırmızı biberle kızdırılmış tereyağ
  • sumak
  • nane
  • pul biber



HAZIRLANIŞI

Kuru soğanı ve maydanozu çok küçük doğrayıp, kıyma,tuz ve karabiberle karıştıralım . Hamuru yoğuracağımız kaseye unu,tuzu, yumurtayı ve 1 kaşık zeytinyağını koyup azar azar su ekleyerek yoğuralım . Sert bir hamur olması gerekiyor. Hamur yeterince yoğurulunca üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar dinlendirelim . Hamuru tekrar yoğurup 3 eşit parçaya ayıralım ve yuvarlayalım . Un serpilmiş bir zeminde 1-2 mm kalınlığa kadar oklavayla açalım. İstediğiniz boyutta karelere keselim. Ben pizza kesici aletle kesiyorum , çok pratik oluyor. hazırladığımız kıymalı içten birer parça her kareye koyup bohça şeklinde kapatalım ve temiz bir yerde birbirlerine yapışmayacak şekilde dizelim. Diğer hamurlara da aynı işlemi yapalım. Bir tencereye su koyup kaynamaya bırakalım . Su kaynayınca tuzu ve bir kaşık zeytinyağını  ilave edelim ve yavaşça mantıları içine atalım. Arada nazikçe karıştıralım . 10 dakika kadar sonra pişmesini kontrol edelim ve ocaktan alalım . Tencerenin içindeki fazla suyun bir kısmını süzüp hemen biraz soğuk su gezdirelim . 

Bu arada sarımsaklı yoğurdu ve salça sosunu hazırlayalım . Ben salça sosun içine sadece tuz domates salçası ve tereyağ koyuyorum . İsteyen sade tereyağ da kızdırıp dökebilir. İstenilen baharatlarla servis yapalım . Afiyetle .











2 Mayıs 2015 Cumartesi

KIRMIZI BİBERLİ TAVUK SARMA



Bu tarifle Lays Fırından Fırın Yemekleri yarışmasına katıldım bir süre önce. Yarışma, ilk duyurulan kurallardaki gibi sonuçlanmadı maalesef, açıklanması günlerce sürdü ve finalistler açıklanmadan pat diye birinci açıklandı. Yani kendi koydukları kuralı kendileri bozdular. Her neyse çok da sorun değil, ben daha çok taze bir blog yazarıyım , öyle yarışmalar , kazanmalar bize göre değil . kazanan arkadaşlarımı buradan da kutluyor ve hediyelerini güzel günlerde kullanmalarını diliyorum . 




MALZEMELER

  • 1 kg kırmızı kapya biber, közlenmiş ve temizlenmiş ( veya hazır kavanozlardaki köz biberlerden de kullanabilirsiniz. )
  • 1 çorba kaşığı silme tereyağı, eritilmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet ince dilimlenmiş ve dövülmüş tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz
  • 2 adet taze soğan



HAZIRLANIŞI

Erimiş tereyağı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyelim. Közlenmiş ve temizlenmiş biberleri düz bir zemine tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirelim. Hazırladığımız tereyağlı karışımı tavukların üzerine sürelim. Her birini rulo yapıp Fırın kabına yerleştirelim . Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30- 40 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu alıp kaşar peyniri rendesini her bir rulonun üzerine paylaştıralım , 2-3 dakika peynir eriyene kadar tekrar fırınlayalım . İnce kıyılmış taze soğan serperek servis yapın. Afiyetle ve mutlulukla ..