MALZEMELER
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 kaşık sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kaşık Naturelka portakal kabuğu tozu (yoksa limon veya portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. )
- aldığı kadar un
Kreması için:
- 500 ml. süt
- yarım su bardağı şeker
- 3 kaşık nişasta
- 2 kasık un
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr. margarin
- 100 gr. labne peyniri
Süslemek için bir avuç file badem ve çilek dilimleri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kremayı hazırlayalım ki kekimiz pişene dek iyice soğusun. Margarin ve labne haricindeki tüm malzemeyi tencerede çırpma teliyle iyice karıştırıp orta ateşte ocağa alalım . sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim . Ocaktan alır almaz margarini ekleyelim ve 7-8 dakika mikserle çırpalım . Labne peyniri de ekleyip birkaç dakika daha çırpalım . Cam bir kaseye alıp üzerine streç film serelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım . Bu kremayı birgün önceden yapıp bekletirseniz daha lezzetli oluyor.
Kek için yumurta , sıcak su ve şekeri iyice çırpalım , ardından kuru malzemeleri de ekleyip kek kıvamına gelene dek karıştıralım . yağlanmış ve unlanmış kalıba önce bir avuç file badem serpelim ardından kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirelim . yaklaşık yarım saatte oluyor, fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın . Kalıbı fırından aldıktan sonra kek iyice soğuyana dek bekleyin. Sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım , bademli yüzey üste gelsin . İsterseniz keki meyve suyuyla ya da şekerli sütle hafifçe ıslatabilirsiniz, ben bu sefer ıslatmadım . Soğuyan kremayı isterseniz spatulayla isterseniz sıkma torbasıyla kekin üzerine yayalım . Ve çilek dilimleriyle süsleyelim. Bu pandispanyayı yumurta miktarını arttırarak daha yüksek de yapabilirsiniz. İsterseniz enine ikiye kesip krema ve çileği arasına da koyabilirsiniz. O an nasıl isterseniz yani :)) Afiyetle ...