Pages - Menu

21 Mayıs 2015 Perşembe

CEVİZLİ TEL KADAYIF



Buzlukta epeydir duran tel kadayıf poşetleri aniden rahmetli anneciğimi hatırlattı bana. Öyle yeni moda tatlılardan olmasın , tam da anne usulü olsun istedim ben de ... 


MALZEMELER

  • 600 gr. tel kadayıf 
  • 125 gr. erimiş margarin
  • 1 kase ceviz
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım çay bardağı pekmez
  • birkaç damla limon suyu




HAZIRLANIŞI

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım . Biraz koyulaşınca pekmezi ve limon suyunu da ekleyelim, 2-3 dakika sonra ocaktan alalım ve iyice soğumasını bekleyelim.
Büyük bir kasede tel kadayıfları ve erimiş tereyağını iyice harmanlayalım . Yağlanmış kare borcama kadayıfın yarısını bastırarark serelim. üzerine iri kıyılmış cevizleri serpelim. Kalan kadayıfı da aynı şekilde yerleştirip 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim . Fırından çıkarıp 2 dakika sonra soğuk şerbeti her yere gezdirerek dökelim . En az bir saat bekledikten sonra karelere keserek servis yapalım . Afiyetle .




1 yorum:

  1. Ellerine sağlık çıtır kadayıf tatlısını çok sevmeme rağmen bloğumd amalesef kadayıf tatlısı tarifi yok .. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil