Meşhur soğanlı yumurta .. İster kahvaltıda isterseniz öğle ve akşam yemeklerinizde yapabilirsiniz. Soğanlı yumurtanın çok güzel eski bir hikayesi vardır , bilenler bilir :))
Ben bu sefer biraz rendelenmiş havuç takviyesi yaptım ama orjinalinde sadece soğan var ..
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 2-3 büyük kuru soğan
- 3-4 kaşık zeytinyağ
- 2 kaşık tereyağ
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanları ay şeklinde ince ince doğrayalım ve zeytinyağıyla birlikte tavaya alalım . Ocağın altını iyice kısıp arada karıştırarak uzun uzun kavuralım , ne kadar uzun sürerse o kadar lezzetli olur. Ben şimdiye kadar en uzun 1,5 saat civarında kavurdum ama dayanması, beklemesi zor :)) Soğan kavruldukça karamelleşmeye başlıyor, ve inanılmaz bir lezzete dönüşüyor. Tuzu da ekleyip iki dakika daha karıştıralım . Ayrı bir tavada tereyağını biraz kızdırılalım ve kırmızı toz biberi ekleyelim . Soğanların üzerine yumurtaları kırıp karabiberi serpelim, kızdırdığımız tereyağı da dökelim . Tavanın ağzını kapatıp beyazlar pişip de sarılar biraz çiğ kaldığında ocaktan alalım . Afiyetle ve mutlulukla ..
Bizim kahvaltılarımızın vazgeçilmezi ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürlerrr..
SilO kadar kavurmaya dayanabilir miyim bilmiyorum ama bu lezzeti çok merak ediyorum.
YanıtlaSilo kadar kavurmasanız da emin olun süper bir lezzet
SilEnnnn sevdiğim. . Ama ben yarım saat karamelize ettiriyorum.. bana bana yiyesim geldiiii.. kalkayım da yapayım
YanıtlaSilafiyet olsun canım
SilClick to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.