MALZEMELER
- 4 adet uzun patlıcan
- 1-2 domates
- 1 kaşık domates salça
- kızartmak için sıvı yağ
Köftesi için
- 200 gr kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- maydanoz
- tuz
- karabiber
- kimyon
- 1 kaşık galeta unu
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları boyuna ince uzun dilimler halinde doğrayıp bir süre tuzlu suda bekletelim , daha sonra süzgeçe alıp kurutalım . Sıvıyağda kızartalım , havlu kağıt üzerine alıp fazla yağı alalım . Köfte malzemelerini yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar yapalım , az yağda çevirerek kızartalım . Patlıcan dilimlerini artı şeklinde yayıp, ortalarına birer köfte koyalım ve katlayalım , üzerine bir dilim domatesi kürdanla tutturalım . Fırın kabını biraz yağlayıp, hazırladığımız patlıcan kebapları dizelim . Üzerine 1 kaşık salçayı bir bardak kadar su ile inceltip gezdirelim. 200 derece fırında pişirelim . Afiyetle..
bende çok yaparım ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor..
YanıtlaSilteşekkürlerr ...
SilBayılırım islim kebebına .elinize sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkürlerr
Silçok güzel olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederimm
SilÇok ama çok sevdiğim ve yaparken büyük keyif aldığım bir lezzet…
YanıtlaSilEllerinize sağlık,afiyetler olsun size…
Sevgilerimi bıraktım…
Çok teşekkürler Emel hanımcığımm , sevgiler benden size..
SilPatlıcanlı tarifleri çok seviyorum.. Bu tarifi de hemen deneyeceğim.. Ellerinize sağlık
YanıtlaSildün akşam keşke daha fazla yapsaydım dedim , herkesin tadı damağında kaldı, deneyin ilk fırsatta, sevgiler ....
SilEllerine sağlık nde güzel görünüyor..
YanıtlaSilteşekkür ettimmm sevgili arkadaşımmm
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilçok teşekkürler ..
SilClick to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.