Pages - Menu

14 Ocak 2015 Çarşamba

EKŞİLİ KÖFTE




Çocukluğumda rahmetli anneciğimin en çok yaptığı yemeklerden, bana da ilk öğrettiklerinden biri . Hem çorba gibi, hem ana yemek gibi. 




MALZEMELER

köfte için :
  • 250 gr. kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç pirinç
  • 1 kaşık galeta unu
  • 1 yumurtanın beyazı
  • tuz 
  • karabiber
  • kimyon
  • ince doğranmış maydanoz


köfteleri bulamak için 1 kaşık un

1 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
6 bardak su
tuz

terbiyesi için :
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık un
  • 1 limon suyu




HAZIRLANIŞI

Öncelikle soğan ve sarımsakları rendeleyip tüm köfte malzemelerini bir kaseye alıp yoğuralım. Yayvan bir tabağa 1 kaşık un koyalım . Köfte harcımızı fındıktan biraz büyük toplar halinde yuvarlayalım ve un koyduğumuz tabağa alalım . Arada tabağı hafif sallayıp unun köfteleri bulamasını sağlayalım . Yemeğimizi pişireceğimiz tencerede tereyağı eritelim,  sıvıyağ, tuz  ve suyu ekleyelim , su kaynayınca ocağın altını kısıp una buladığımız köfteleri dikkatlice tencereye tek tek bırakalım . Arada nazikçe karıştırıp, 10-15 dakika pişirelim . Küçük bir kasede terbiyesi için gerekli malzemeleri iyice çırpalım. Tencerede pişen köftelerin suyundan yavaş yavaş birkaç kaşık terbiyenin üzerine döküp karıştıralım . Ve en son bu karışımı yine yavaş yavaş tencereye dökelim . Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım . Biz bu yemeği fazla sulu sevmiyoruz. Ama arzu eden su miktarını arttırıp daha çorbamsı yapabilir. Maydanoz serpip servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ..

1 yorum:

  1. Ben bunu bu şekil de mutlaka yapmalıyım. . Yaptığımız tavuklu çorbasının köftelisi.. Ama çok hoş görünüyor. . Eline sağlık ablcmm..

    YanıtlaSil