Pages - Menu

14 Ocak 2015 Çarşamba

KIYMALI MAKARNA



Son derece sıradan ama sanırım çocuklarımızın ve gençlerimizin en en sevdiklerinden biri. 




MALZEMELER

  • yarım paket istediğiniz çeşit  makarna
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • ince kıyılmış maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • 3-4 kaşık zeytinyağı




HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tencereye yarısından biraz fazla su doldurup kaynamasını bekleyelim . Kaynamaya başlayınca tuzunu atıp , bir kaşık kadar da sıvı yağ ekleyip makarnaları ekleyelim . Eğer tuzunu önce koyarsanız suyunuz daha geç kaynar. arada karıştırarak 8-10 dakika pişirelim . Makarnalar pişince süzgece alalım ve üzerinden biraz soğuk su geçirelim . Her ne kadar uzmanlar makarnanın mümkün olduğunca az suyla pişirilip suyunun süzülmemesini söyleseler de ben illa ki süzüp soğuk sudan geçiririm. Böylelikle asla yapışma olamaz. 
Diğer yanda kıymayı, ince doğranmış soğan, sarımsak ve biberi zeytinyağda karıştırarak kavuralım , daha sonra domatesleri de ekleyip biraz kavuralım. Tuzu ve baharatları da ekleyip suyu çekince ocağın altını kapatalım . maydanozları da ekleyelim . Süzülen makarnalarla karıştırıp sıcak servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder