İşte size yine bizim evin en sevilenlerinden .. Yeri gelmişken size biraz kırmızı lahananın faydalarından bahsetmek isterim . Bir kere mor renkli yiyecekler bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkisi var, ömrü uzattığı ve vücuda dinçlik verdiği söyleniyor. İçerdiği antosiyanin maddesi hücreleri korumada , vücudu iyileştirmede etkin . Ve kanser hücrelerinin çoğalmasına izin vermiyor. Kırmızı lahana oldukça düşük kalorili ve lif bakımından zengin oluşuyla diyet yapanlar için ideal...
MALZEMELER
- kırmızı lahana
- zeytinyağ
- limon suyu
- tuz
- maydonoz
HAZIRLANIŞI
İstediğiniz miktarda lahanayı ince ince kıyıyoruz. Bir kaseye alıyoruz, üzerine tuz, zeytinyağ ve limon suyunu ekleyip , arada karıştırarak en az 15-20 dakika bekletiyoruz. Lahananın o sertliğinin yok olduğunu ve nefis rengini suyuna verdiğini göreceksiniz. Daha sonra servis tabağına alıyoruz. maydanozla süsleyebiliriz. Afiyetle ve mutlulukla ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder