Pages - Menu

29 Aralık 2015 Salı

KURU İNCİRLİ KEK



Malzemeler :

3 yumurta
1 çay bardağından biraz eksik toz şeker
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
4-5 adet çok minik doğranmış veya robotta çekilmiş kuru incir
biraz portakal kabuğu rendesi
1 tutam tarçın

Üzerini süslemek için arzu ederseniz pasta kreması ve kuru incir dilimleri 


Hazırlanışı :

Ben 3-4 kişilik hazırladım bu keki, siz arzu ederseniz miktarı arttırabilirsiniz. Çay bardağı ölçüm ince belli dediklerimizden .

Şeker ve yumurtayı mikserle köpürene dek çırpalım. Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyelim. Yağlı kağıt serilmiş bir dikdörtgen tepsiye en fazla 1 parmak kalınlığında olacak şekilde dökelim. İncirler ağırlık yapacağı için zaten fazla kabarmayacaktır. Ben kremalı sunmayı düşündüğüm için fazla kabarmasını da istemedim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Kek ılıyınca düz bir zemine alalım ve istediğiniz şekilde kalıpla porsiyonluk parçalar keselim. İki kat da yapabilirsiniz. Aralarına veya sadece bir parçanın üzerine krema sıkarak , ve incir dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyetle..

28 Aralık 2015 Pazartesi

JAPANESE CHEESECAKE - JAPON PAMUK KEK



İzlediğim bir video üzerine kesin yapmalıyım dediğim bir tarif. Direkt olarak bir Japon aşçıdan çeviridir. Gerçekten de pamuk gibi  , dokusu çok güzel ve hafif, değişik bir kek.. Sadece şeker tadı biraz az geldi bana. Sanırım Japonlar daha az tatlı seviyor bana göre. Ben reçetede şeker oranını arttırdım biraz. Bir de benim kullandığım kalıp,  klasik 26 cm. kelepçeli yuvarlak kalıptı, daha dar çapta bir kalıpta daha yüksek bir kek elde edebiliriz. 



Malzemeler :

250 gr. labne peynir
50 gr. yumuşak tereyağ
100 ml. süt
60 gr. un
20 gr. mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı krem tartar ( ben katmadım, çünkü tarifi yaparken bulamadım)
1 çimdik tuz
200 gr. pudra şekeri (orjinal tarifte 140 gr. idi . bana çok az geldi)
6 yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu

üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı :

Labne peyniri, tereyağ ve sütü benmari düzeneğinde pürüzsüz olana dek çırpma teliyle karıştıralım. Kabımızı sıcak suyun üzerinden alıp sırayla unu, kabartma tozunu, nişastayı ve tuzu ayrı ayrı ilave edip karıştıralım. Yumurta sarılarını ve limon suyunu da ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını ve krem tartarı  sertleşene dek mikserle çırpalım. Tabağı ters çevirdiğimizde dökülmeyene kadar yani. Şekerin yarısını ekleyelim , çırpmaya devam edelim. Diğer yarısını da ekleyip çırpalım , tekrar sertleşmesini sağlayalım. Tahta bir spatula  veya kaşıkla yumurta beyazlarını 3 parti halinde diğer karışımımıza ekleyip aşağıdan yukarı hareketlerle yedirelim. Altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın kenarlarını yağlayıp karışımı boşaltalım. Kalıbın altını ve yarıya kadar kenarlarını alüminyum folyo ile kapatalım. Derin bir fırın tepsisinin ortasına kalıbı yerleştirip, tepsiye alüminyum folyoyu geçmeyecek kadar sıcak su koyalım. 150-160 derecede önceden ısınmış fırında 1 saat kadar pişirelim. Fırını en azından ilk yarım saat hiç açmayalım. Kürdan testi temiz olunca fırını kapatalım , Kek soğuyunca dikkatli bir şekilde kalıptan çıkarıp, üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım. Afiyetle ..





21 Aralık 2015 Pazartesi

CREME BRULEE TART



Tadı nasıl mı ? Sadece ve sadeceee inanılmaz leziz... 




Malzemeler :

Tart hamuru için ,
250 gr. un
125 gr. soğuk erimemiş tereyağ 
2 kaşık şeker
bir tutam tuz
1 adet yumurta sarısı
40-50 ml. su

Creme Brulee için,
5 adet yumurta sarısı
100 gr. toz şeker
300 ml. krema
150 ml. süt
1 paket vanilya

Hazırlanışı :

Tart hamuru için gerekli malzemenin tamamını birleştirip, pürüzsüz bir hamur haline getirelim. Buzdolabında 15 dakika dinlendirelim. Hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açıp yuvarlak tart kalıbına yerleştirelim. kenarlarını ve tabanının hafifçe bastırıp kalıbın şeklini verelim. Çatalla delikler oluşturalım ve tart pişirirken kullandığımız ağırlıkları hamurun üzerine yerleştirip 170 derecede hafifçe kızarana dek pişirelim.  Bu arada yumurta sarıları ile şekeri iyice rengi açılana dek mikserle çırpalım. Ocağa bir süt ve kremayı küçük bir tencerede alıp kaynayana dek ısıtalım. Bu karışım sıcakken yavaş yavaş çırptığımız yumurta sarılarına akıtalım, bir yandan da çırpma teliyle çırpmaya devam edelim. Vanilyayı da ekleyelim ve fırından çıkan ve ılık hale gelen tart hamurunun üzerine dikkatlice dökelim. hamurun kenarlarından altına akmamasına dikkat edelim. Tekrar aynı sıcaklıktaki fırına verelim. Üzeri kızarıp da creme brulee sıvı halini kaybedene kadar pişirelim. İyice soğuduktan sonra , ya da en güzeli birkaç saat sonra , dikkatlice kalıptan çıkaralım. İstediğiniz süslemeyle servis yapabilirsiniz. Afiyetle..





18 Aralık 2015 Cuma

TAKİPÇİ DOSTLARIMIZLA GÜZEL BİR BULUŞMA DAHA



Takvimler her ne kadar Aralığın 15 ini gösteriyor olsa da Antalya'da yine sımsıcak bir hava var. Birçok şehirde kar bile yağmaya başladı , biz hala güneşleniyoruzzzzz :))) 

Böylesi bir güneş altında , açık havada, ve hatta Crowne Plaza Hotel'in havuz başında takipçi dostlarımızla buluştuk. Bol çeşitli açık büfeden enfes tatlar eşliğinde neşeli , keyifli sohbetler de bulunduk. Katılan tüm güzel insanlara çok teşekkürler.. Diğer blog yazarları arkadaşlarımın da aynı düşüncede olduğuna eminim ki biz en çok bu tip dostlarımızla birlikte olabildiğimiz etkinliklerden büyük keyifler alıyoruz. Daha nicelerine inşallah .... 

Size yine güzel kareler sunacağım elbet... Öncelikle etkinlikte , gerek güzel mekanı ve lezzetleriyle, gerekse güleryüzlü personeliyle bize evsahipliği yapan Crowne Plaza Hotel'e teşekkür etmek istiyorum. Bu arada Otelin yılbaşı programına da göz atın derim .. Güzel bir yılbaşı gecesi için herşey harika organize edilmiş durumda. 

Bu etkinlikte gerek hazırladıkları güzel hediyeler için ve organizasyonu üstlendikleri için sevgili arkadaşlarım http://www.nursevincelezzetler.com/ , http://icmdkiyolculuk.blogspot.com.tr/ , http://ikitanemvebiz.blogspot.com.tr/ , http://www.mutfakfelsefem.com/ 
ve güzel mis kokulu sabunlar için sevgili Serapcığıma çok teşekkürlerrr. Herşey çok güzeldi, emeklerinize sağlık, elleriniz dert görmesin. 

Her zamanki gibi basında da yerimizi aldık :))


Biz Antalya'da Yaşayan Blog yazarları olarak daha nice böyle etkinliklerde birlikte olacağız belli ki. Siz de burada yaşıyorsanız, yolunuz güzel şehrimize düşerse birlikte olalım, bir fincan kahveyi kırk yıllık hatıra dönüştürelim .. Sevgiler benden size. Afiyetle ve huzurla dolu yaşayın. 























14 Aralık 2015 Pazartesi

KRUVASAN



Bu tarif aslında sanıldığı gibi zor değil, sadece hamurun saatlerce ve saatlerce bekleyip işlemler görmesi gerekiyor. Bence en güzeli ilk yoğurma işleminin geceden yapılıp buzdolabında bekletilmesi ... Sonrası ara ara açma işlemi... 


Malzemeler :

yarım çay bardağı ılık su
1 paket instant maya
480 gr. un (orta boy bir su bardağı un 140 gr civarında un alıyor.)
45 gr. toz şeker
60 gr. tereyağ
1 yemek kaşığı tuz
200 ml. süt

arası için 250 gr. soğuk tereyağ
üzeri için 1 yumurta sarısı, 1-2 kaşık süt

Hazırlanışı :

Ilık su içine mayayı boşaltıp karıştıralım. Tezgahın üzerine un, şeker, tuzu alıp 60 gr. tereyağını parmak uçlarıyla yedirelim. Kırıntı halinde bir hamur olacak. Islattığımız mayayı ve 200 ml. sütü de ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur olana dek yoğuralım. Bu hamurun en az 5 saat buzdolabında dinlenmesi gerekiyor. Geceden yoğurulup sabah işleme devam edilebilir. Hamur dinlendikten sonra açma işlemine geçebiliriz. Tezgahı hafifçe unlayıp 250 gr soğuk tereyağını hamur açar gibi dikdörtgen halinde inceltelim. 1 cm kalınlığa kadar gelsin. Diğer yandan hamurumuzu da açtığımız tereyağın iki katı büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açalım. tereyağını hamurun yarısının üzerine yerleştirip, diğer yarısını üzerine kapatalım, uzunlamasına merdaneyle açalım. hamurun üçte biri büyüklüğünde parçalar halinde üstüste kapatalım ve buzdolabında bekletelim. 45 dakika sonra kat yeri yana gelecek şekilde çevirip tekrar uzunlamasına açalım, yine üç kat şeklinde katlayalım. Bu işlemi 4-5 defa tekrarlayalım, her bir turun arası 45 dakika olsun ve her açmada hamurun yönünü bir kez yana çevirelim. Her buzdolabına koyuşumuzda hamurun üzerini streç filmle kapatalım. En son turdan sonra hamuru uzunlamasına açıp yine uzunlamasına ikiye keselim. Her bir parçayı sigara böreği yaparken yufkaları kestiğimiz gibi parçalara keselim. İster boş olarak ister arasına çikolatalı fındık krema sürerek rulo şeklinde kıvıralım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim. Bir müddet daha tepside bekletelim ve üzerine sütle karıştırılmış yumurta sarısı sürüp  180 derece fırında kızarana dek pişirelim. Şeker miktarı azaltılıp arasına peynir, zeytin gibi tuzlu malzemeler koyularak da yapılabilecek bir tarif. Çok zahmetli değil ancak biraz fazla zaman gerekiyor o kadar. Afiyetle ... 





LEOPAR KEK


Dün instagram gezintim sırasında sevgili Feyzan Özçelik sayfasında gördüğüm bu kek çok dikkatimi çekti. Kendisine tarif için çok teşekkür ediyorum, elleriniz dert görmesin. Hemen yapılmalı dedim kendi kendime. Bugün Kurs merkezinde sevgili arkadaşım Serpil'in desteğiyle yapmaya çalıştık. İlk deneme için hiç fena değil, her ne kadar fırının azizliğine uğrasak da çok tuttum ben bu keki.. Geliştirilerek tarif tekrarlanacak :))


Malzemeler

1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1,5  çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
4,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı ılık su
3-4 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Küçük bir tencerede süt, nişasta, yumurta ve toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirelim. Ocaktan alalım ve tereyağ ile vanilyayı ekleyelim , karıştırıp bir kenara alalım. Yarım çay bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı şeker ile instant mayayı karıştıralım. Muhallebi soğuyunca mayayı ve yavaş yavaş unu katarak yumuşak , ele yapışmayan bir hamur oluşturalım. Hamuru ikiye bölelim. Yarısı bir kenarda beklesin, diğer yarısını tekrar ikiye keselim . bir yarısına 1 kaşık , diğer yarısına 2-3 kaşık kakao ekleyip yedirelim. Yani 3 ayrı renkte hamurumuz olacak. Az kakaolu hamuru ince bir şerit haline getirelim, koyu renk hamuru ve beyaz olan hamuru dört parmak genişliğinde ayrı ayrı uzunca açalım. Şerit halinde yuvarladığımızı önce koyu renk hamura daha sonrada beyaz hamura sarıp yuvarlayalım, iç içe rulolar haline getirelim. Baton kalıbı tereyağ ile yağlayıp hazırladığımız ruloları kalıbın uzunluğunda keselim ve yan yana kalıba yerleştirelim. Bizim kalıbımıza en alta yan yana 3 rulo, üzerine dört rulo, en üste de dört rulo yerleştirebildik. Kalıbın ağzını streç filmle kaplayıp yarım saat kadar ılık yerde bekletelim ve 160 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Kürdan testiyle kontrol edip fırından çıkaralım ve soğutalım. Dikkatlice dilimleyip servis yapalım. Afiyetle...  


12 Aralık 2015 Cumartesi

TAVUK TANTUNİ





Tam da haftasonu yemeği işte... Bizim evin en sevilen yemek modelleri. Biz iki kişiyiz, siz kalabalık için miktarı arttırabilirsiniz. 

Malzemeler :

Lavaş için:
2 su bardağı un
yarım çay kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
aldığı kadar ılık su

İç malzemesi için:
2 adet kemiksiz, derisiz tavuk pirzola
2-3 kaşık zeytinyağ
tuz 
karabiber
pul biber
1 diş sarımsak

Garnitür için:
1 adet kuru soğan
1 adet küçük domates
birkaç yaprak maydanoz
tuz
karabiber
sumak
pulbiber
2 kaşık zeytinyağ
1 kaşık limon suyu veya az nar ekşisi
1 adet ince doğranmış salatalık turşusu 

Hazırlanışı :

Lavaş için gerekli malzemeleri yumuşak , ele yapışmayan bir hamur olana dek yoğuralım. üzerini kapatıp bir kenarda dinlenmeye bırakalım. Tavuk etini çok minik parçalara keselim. Harlı ateşte zeytinyağında kavuralım, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ve pul biberi de ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Lavaş hamurundan avuç içi kadar parçalar koparıp yemek tabağı büyüklüğünde açalım. yarım cm kadar kalınlıkta olmalı. Teflon tavada veya sacda her bir lavaşı arkalı önlü pişirelim.  Diğer yandan da garnitürü hazırlayalım. Soğanları ve domatesleri incecik ay şeklinde keselim, maydanozu kıyalım, tüm diğer garnitür malzemeleri ile karıştıralım. Pişen lavaşların arasına tavuk ve garnitürden istediğiniz miktarlarda koyup dürüm yapar gibi kıvıralım. Ayran veya soğuk içeceklerle servis yapalım. Afiyetle...

7 Aralık 2015 Pazartesi

AÇMA


Mayalı hamurun tadı bir başka oluyor...  Her zaman tercih ederim .. hani pişerken fırından bi güzel koku yayılır ya işte sadece bunun için bile mayalı tarifleri daha çok severimmm ... 


Malzemeler :

360 gr. un (2,5 su bardağından biraz az)
50 ml. sıvıyağ (yarım su bardağı)
15 gr. şeker ( 1 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım küp yaş maya
200 ml. ılık su (1 su bardağından biraz az)

arasına sürmek için 75 gr. yumuşak tereyağ
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı, susam, çörekotu

Hazırlanışı :

Tüm hamur malzemelerini yavaş yavaş karıştırıp, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Kasenin ağzını kapatıp hamur hacminin iki katına çıkana kadar ılık bir yerde bekletelim. Mayalanan hamurdan yuvarlaklar koparıp, bunları tezgah üzerinde elimizle açıp inceltelim. Yumuşak tereyağdan üzerine sürelim ve rulo şeklinde şeritler haline getirelim. Burgu şeklinde kıvırıp simitler yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam-çörekotu serpip, 180 derece fırında kızartalım. Afiyetle...

LİMONLU KAHVALTI ÇÖREĞİ


İyi ki bu kursa katılmışım, yeni yeni pek güzel lezzetler öğreniyoruz. Ve hemen sizlerle paylaşmaya çalışıyorum . Bu çörek gerçekten çok nefis. Limonlu tatları sevenler mutlaka denemeli. Şöyle biraz paskalya çöreğini andırıyor hamuru, müthiş bir limon kokusu var... Şu zamanın tazecik yeşil limonlarından kullandık, her yer misler gibi kokuyor... 


Malzemeler :

30 gr. yaş maya veya 15 gr kuru maya 
120 ml. ılık su
140 gr. toz şeker
200 ml.krema
50 ml. yoğurt
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
800 gr. un
3 adet yumurta
180 gr. yumuşak tereyağ
100 badem (kabukları soyulmuş ve ince doğranmış)

Limon peltesi için :
70 gr. toz şeker
60 ml. limon suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 adet yumurta sarısı
60 gr. tereyağ

Üzerine 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı :

Ilık su, maya ve 1 kaşık toz şekeri bir kapta iyice karıştırıp bir kenarda tutalım. Diğer yanda un ve badem haricinde kalan malzemeleri karıştıralım. Tezgaha unu alıp ortasını havuz gibi açalım ve bu ayrı ayrı hazırladığımız sıvı karışımları yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvamda olunca kabın ağzını streç filmle kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.  Pelte için toz şeker, limon suyu, limon kabuğu rendesini küçük bir tencerede ocağa alalım ve kaynamasını bekleyelim. Bu aşamadan sonra pelteyi benmari usulü pişiriyoruz. Çırpılmış yumurta sarılarına yavaş yavaş limon sulu karışımı ekleyip sürekli çırparak benmaride pelteyi pişirelim. Koyu kıvam alınca, tereyağını da ekleyelim. Karıştırıp sıcak su üzerinden alıp soğumaya bırakalım. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde yarım cm kalınlığında açalım, limonlu pelteyi hamurun her yerine sürelim, isterseniz arasına da badem kırıklarından serpebilirsiniz. Hamuru uzun kenarından rulo haline getirip, bir cm kalınlığında keselim. Dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim. Yan kenarlarına yumurta sarısı sürüp üzerlerine yine badem kırıkları serpelim, 180 derece fırında kızarana dek pişirelim. Afiyetle ...

3 Aralık 2015 Perşembe

YUVALAMA (YUVARLAMA)

Yakınımdaki insanlar çok iyi bilirler ki ben çorba sevmem, evde çok sık ve çeşitli çorbalar pişirsem de hemen hemen hiç yemem. Ama bugün kursta yaptığımız bu Gaziantep'in meşhur çorbası (çorba mı , yemek mi ne derseniz ) beni ihya etti resmen. İtiraf etmeliyim ki ben bunu tek başıma yapamam, daha doğrusu köfteleri bu kadar güzel yoğuramam, boyun fıtıklarımdan dolayı el kuvvetim nerdeyse sıfır. Ama bir arkadaşım bu köfteleri hazırlasa her gün bunu yapıp yiyebilirim... Tek kelimeyle bayıldım. Etin lezzeti , yoğurdun kıvamı harikaydı doğrusu.. Bu zamana kadar ismini hep duyduğum ama tadına hiç bakmadığıma pişman olduğum bir çorba. Güzel hamur yoğuran gücü kuvveti yerinde tüm hanımlar , eminim ki siz bunu layıkıyla yapabilirsiniz. 



Malzemeler :

750 gr. kuzu kuşbaşı (minik doğranmış)
yarım su bardağı nohut
4 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
tuz
karabiber
5-6 bardak su

Köftesi için :
2 su bardağı pirinç
250 gr. dana-koyun karışık kıyma
tuz
karabiber

Üzeri için :
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı :

Pirinci kısa bir süre, 15-20 dakika kadar sıcak suda bekletelim ve süzgeçe alıp iyice kurumasını sağlayalım. Bir gün önceden yapabilirseniz daha iyi olur. Kuruyan pirinci, ister robotta isterseniz havanda toz haline getirelim.  Büyükçe bir tencereye minik doğradığımız kuşbaşı eti, geceden ıslattığımız nohutu, 5-6 bardak su ile haşlanmaya bırakalım. (biz eti haşlamadan önce biraz sıvıyağ ile hafifçe kavurduk.) Etimiz haşlanırken köfte harcını hazırlayalım. Toz haline getirdiğimiz pirinci, kıymayı, tuz ve karabiberi birleştirip başlayalım yoğurmaya. En zahmetli kısım burası bence. Malzemeler iyice bütünleşip artık elimize yapışmaması gerekiyor. Sonrası çok keyifli. Bu harçtan nohut büyüklüğünde hatta biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım. Bu arada etimiz ve nohutumuz pişmiştir zaten. Köfteleri de ekleyelim , tuzunu karabiberini de unutmayalım. Diğer yanda bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpalım. Tenceredeki çorbanın suyundan 1-2 kepçe kadar azar azar yoğurda ekleyerek karıştıralım ve bu yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tenceredeki çorbamıza katalım. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alalım . Üzerine tereyağında kızdırılmış naneyi de ekleyip servis yapalım. Afiyetle ....




1 Aralık 2015 Salı

KARAMELİZE SOĞANLI PATATESLİ KİŞ



Yine kursumuzda yaptığımız bir tarif var bugün.. pek lezzetli, karamelize soğanın tadı bambaşka... 


Malzemeler:

tart hamuru için 
 250 gr. un
 125 gr. tereyağ
 1 adet yumurta sarısı
 40-50 ml. su
 yarım çay kaşığı tuz

Harcı için
 3 adet iri soğan
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 3 adet haşlanmış iri patates
 2 yemek kaşığı krema
 3 adet yumurta
 250 ml. süt
 125 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
 1 tutam kıyılmış maydanoz
 tuz 
 karabiber

Üzeri için bir miktar kaşar peyniri rendesi


Hazırlanışı :

Su hariç diğer tart hamuru malzemelerini derin bir kaba alalım. Azar azar su ilavesiyle hamuru yoğuralım. Hafif unlanmış tezgahta merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım. Tart kalıbımızın kenarlarını da kaplayacak büyüklükte olmalı. Hamuru merdaneye dolayarak tezgahtan alıp tart kalıbına dikkatlice yerleştirelim. Her tarafını parmaklarımızla hafifçe bastıralım ve kenarlardan artan kısımları keselim. Hamurun tabanına çatalla delikler yapalım, üzerine küçük bir yağlı kağıt koyup ağırlık olarak kullandığımız bir avuç nohutu serpelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişirelim. Bir tavada ay şeklinde doğradığımız kuru soğanları sıvı yağ ile ağız ateşte yavaş yavaş kavuralım. Uzun süre karıştırarak kavurduğumuzda karamel rengini alacaktır. Diğer yanda haşlanmış patatesleri soyup derin bir kasede ezelim. Tuz, karabiber, krema, rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu ekleyelim. Başka bir kasede süt ve yumurtayı çırpıp, karamelize olmuş soğanla birlikte patatesli karışıma ekleyelim.Tart hamurunu fırından çıkaralım,  nohutu ve yağlı kağıdı üzerinden alıp ılımaya bırakalım. Patatesli harcı üzerine döküp tekrar kaşar peyniri rendesiyle kaplayalım ve yine aynı sıcaklıkta peynirler kızarana kadar pişirelim. Afiyetle ...