Pages - Menu

7 Aralık 2015 Pazartesi

AÇMA


Mayalı hamurun tadı bir başka oluyor...  Her zaman tercih ederim .. hani pişerken fırından bi güzel koku yayılır ya işte sadece bunun için bile mayalı tarifleri daha çok severimmm ... 


Malzemeler :

360 gr. un (2,5 su bardağından biraz az)
50 ml. sıvıyağ (yarım su bardağı)
15 gr. şeker ( 1 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım küp yaş maya
200 ml. ılık su (1 su bardağından biraz az)

arasına sürmek için 75 gr. yumuşak tereyağ
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı, susam, çörekotu

Hazırlanışı :

Tüm hamur malzemelerini yavaş yavaş karıştırıp, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Kasenin ağzını kapatıp hamur hacminin iki katına çıkana kadar ılık bir yerde bekletelim. Mayalanan hamurdan yuvarlaklar koparıp, bunları tezgah üzerinde elimizle açıp inceltelim. Yumuşak tereyağdan üzerine sürelim ve rulo şeklinde şeritler haline getirelim. Burgu şeklinde kıvırıp simitler yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam-çörekotu serpip, 180 derece fırında kızartalım. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder