Pages - Menu

21 Aralık 2015 Pazartesi

CREME BRULEE TART



Tadı nasıl mı ? Sadece ve sadeceee inanılmaz leziz... 




Malzemeler :

Tart hamuru için ,
250 gr. un
125 gr. soğuk erimemiş tereyağ 
2 kaşık şeker
bir tutam tuz
1 adet yumurta sarısı
40-50 ml. su

Creme Brulee için,
5 adet yumurta sarısı
100 gr. toz şeker
300 ml. krema
150 ml. süt
1 paket vanilya

Hazırlanışı :

Tart hamuru için gerekli malzemenin tamamını birleştirip, pürüzsüz bir hamur haline getirelim. Buzdolabında 15 dakika dinlendirelim. Hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açıp yuvarlak tart kalıbına yerleştirelim. kenarlarını ve tabanının hafifçe bastırıp kalıbın şeklini verelim. Çatalla delikler oluşturalım ve tart pişirirken kullandığımız ağırlıkları hamurun üzerine yerleştirip 170 derecede hafifçe kızarana dek pişirelim.  Bu arada yumurta sarıları ile şekeri iyice rengi açılana dek mikserle çırpalım. Ocağa bir süt ve kremayı küçük bir tencerede alıp kaynayana dek ısıtalım. Bu karışım sıcakken yavaş yavaş çırptığımız yumurta sarılarına akıtalım, bir yandan da çırpma teliyle çırpmaya devam edelim. Vanilyayı da ekleyelim ve fırından çıkan ve ılık hale gelen tart hamurunun üzerine dikkatlice dökelim. hamurun kenarlarından altına akmamasına dikkat edelim. Tekrar aynı sıcaklıktaki fırına verelim. Üzeri kızarıp da creme brulee sıvı halini kaybedene kadar pişirelim. İyice soğuduktan sonra , ya da en güzeli birkaç saat sonra , dikkatlice kalıptan çıkaralım. İstediğiniz süslemeyle servis yapabilirsiniz. Afiyetle..





2 yorum:

  1. Çok lezzetli oldugu görüntüsünden belli.Eline saglık.

    YanıtlaSil
  2. Harika değişik bir tart olmuş elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil