Pages - Menu

29 Aralık 2015 Salı

KURU İNCİRLİ KEK



Malzemeler :

3 yumurta
1 çay bardağından biraz eksik toz şeker
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
4-5 adet çok minik doğranmış veya robotta çekilmiş kuru incir
biraz portakal kabuğu rendesi
1 tutam tarçın

Üzerini süslemek için arzu ederseniz pasta kreması ve kuru incir dilimleri 


Hazırlanışı :

Ben 3-4 kişilik hazırladım bu keki, siz arzu ederseniz miktarı arttırabilirsiniz. Çay bardağı ölçüm ince belli dediklerimizden .

Şeker ve yumurtayı mikserle köpürene dek çırpalım. Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyelim. Yağlı kağıt serilmiş bir dikdörtgen tepsiye en fazla 1 parmak kalınlığında olacak şekilde dökelim. İncirler ağırlık yapacağı için zaten fazla kabarmayacaktır. Ben kremalı sunmayı düşündüğüm için fazla kabarmasını da istemedim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Kek ılıyınca düz bir zemine alalım ve istediğiniz şekilde kalıpla porsiyonluk parçalar keselim. İki kat da yapabilirsiniz. Aralarına veya sadece bir parçanın üzerine krema sıkarak , ve incir dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder