Eğer birgün fırınınız çalışmazsaaaa (!) , ee canınız da epey bi börek çekerse tavaya döşeyiverin. İddia ediyorum fırındakinden çok daha kolay ve lezzetli oluyor. !5-20 dakikada hazır en pratik en güzel börek tarifi , buyrun efendimmm :))
Yine Yörsan'ın güzel lezzetlerinden tam yağlı beyaz peynir kullandım ben , Dilerseniz kavrulmuş kıymalı içle veya patatesli içle de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağ
iç malzemesi olarak :
Yörsan tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
dereotu
Kızartırken sürmek için tereyağ
HAZIRLANIŞI :
Yumurta, süt, su ve zeytinyağı bir kasede güzelce çırpalım. İnce doğranmış dereotu ve maydanozun içine ezilmiş beyaz peyniri de katalım .
Tavanın tabanını bir miktar tereyağ ile yağlayıp bir yufkayı serelim, kenarları tavadan taşsın biraz. Üzerine sütlü sostan gezdirelim, tekrar 1 yufkayı buruşturarak serelim. Peynirli karışımı yayıp üzerine tekrar sütlü sostan dökelim. Son yufkayı da yerleştirelim , sosun kalanını kenarlarına gezdirelim ve kenarlardan taşan yufkayı kapatalım. En üste tereyağ parçalarını serpelim , kısık ateşte her yanını çevire çevire pişirelim. Büyükçe bir spatulayla alt-üst edelim tekrar çevirerek kızartalım . Ben bu alt-üst etme işini birkaç kere yapıyorum ki içini çeke çeke pişsin, çiğ kalmasın . Dilimlere bölüp sıcak servis yapalım. Afiyetle.
kimbilir nasıl lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık ve afiyet olsun. En kısa zamanda kaşarlısını bende yapıp yiyelim. :)
YanıtlaSilHülyacık uğradı bugün , hemencecik yapıp yiyiverdik... yaparız tabiii
YanıtlaSilHarika lezzetli bir börek olmuştu.Yiyen herkes çok begendi.Eline saglık canım...
YanıtlaSilTava böreğini özellikle kahvaltı için hazırlarım ben de, pratik, nefis bir börek , ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun..Yanına ayran yada çay tamamdır. :)
YanıtlaSil