Pages - Menu

24 Temmuz 2015 Cuma

PANNA COTTA - LABNELİ



Uzun zamandır bu İtalyan tatlısını denemek istiyordum, kısmet bugüneymiş. Yapımı oldukça kolay , tadı bir harika. yumuşacık birşey damağınıza müthiş bir his bırakıyor. Bence tek eksiği var, ben evde önceden yaptığım kayısı marmeladını sos olarak kullandım , frambuaz veya karadut gibi biraz mayhoş bir sosla daha süper olacak gibi gibi ... 

Bir süre önce Yörsan'dan hediye edilen süt ve süt ürünleri paketinden çeşitler kullanmaya devam ediyorum , Özellikle kreması ve labne peynirini bu tatlıda kullandım ve çok beğendim . Tekrar çok teşekkürler ... 



MALZEMELER :

400 ml.  Yörsan krema
250 ml.  Yörsan süt
250 gr.  toz şeker
200 gr.  Yörsan labne peyniri
1 tatlı kaşığı toz jelatin
4-5 kaşık su

Üzeri için herhangi bir meyve marmeladı veya peltesi 




HAZIRLANIŞI :

Tencereye krema ve sütü koyup orta ateşte devamlı karıştırarak ısıtalım , Kaynamaya başlamadan hemen önce ocaktan alalım ve şekeri ekleyelim. şeker eriyene kadar karıştıralım . Bir bardakta toz jelatini su ile karıştırıp eritelim. Ilıyan kremaya jelatini ve labne peynirini ekleyip çırpma teliyle pürüzsüz kıvam alana dek karıştıralım. Sudan geçirdiğimiz kaselere karışımı paylaştıralım ve en az 6 saat mümkünse bir gece buzdolabında bekletelim. Servis yapacağımız tabağa tatlının kenarlarını bıçakla hafifçe aralayıp ters çevirelim ve meyve soslarıyla servis yapalım. Afiyetle ..




4 yorum:

  1. süperrrrçok severim..karadut sosuyla da çok güzel olur bence..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş. Bence sos da çok yakışmış.. Ellerine sağlık. http://yorsan.com.tr/ bayramda da lezzet kattı sofralarımıza..

    YanıtlaSil
  3. Bu tatlı çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürlerr ... inşallah birgün beraber de yerizzz...

    YanıtlaSil