Uzun zamandır bu İtalyan tatlısını denemek istiyordum, kısmet bugüneymiş. Yapımı oldukça kolay , tadı bir harika. yumuşacık birşey damağınıza müthiş bir his bırakıyor. Bence tek eksiği var, ben evde önceden yaptığım kayısı marmeladını sos olarak kullandım , frambuaz veya karadut gibi biraz mayhoş bir sosla daha süper olacak gibi gibi ...
Bir süre önce Yörsan'dan hediye edilen süt ve süt ürünleri paketinden çeşitler kullanmaya devam ediyorum , Özellikle kreması ve labne peynirini bu tatlıda kullandım ve çok beğendim . Tekrar çok teşekkürler ...
MALZEMELER :
400 ml. Yörsan krema
250 ml. Yörsan süt
250 gr. toz şeker
200 gr. Yörsan labne peyniri
1 tatlı kaşığı toz jelatin
4-5 kaşık su
Üzeri için herhangi bir meyve marmeladı veya peltesi
HAZIRLANIŞI :
Tencereye krema ve sütü koyup orta ateşte devamlı karıştırarak ısıtalım , Kaynamaya başlamadan hemen önce ocaktan alalım ve şekeri ekleyelim. şeker eriyene kadar karıştıralım . Bir bardakta toz jelatini su ile karıştırıp eritelim. Ilıyan kremaya jelatini ve labne peynirini ekleyip çırpma teliyle pürüzsüz kıvam alana dek karıştıralım. Sudan geçirdiğimiz kaselere karışımı paylaştıralım ve en az 6 saat mümkünse bir gece buzdolabında bekletelim. Servis yapacağımız tabağa tatlının kenarlarını bıçakla hafifçe aralayıp ters çevirelim ve meyve soslarıyla servis yapalım. Afiyetle ..
süperrrrçok severim..karadut sosuyla da çok güzel olur bence..sevgiler
YanıtlaSilharika olmuş. Bence sos da çok yakışmış.. Ellerine sağlık. http://yorsan.com.tr/ bayramda da lezzet kattı sofralarımıza..
YanıtlaSilBu tatlı çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürlerr ... inşallah birgün beraber de yerizzz...
YanıtlaSil