Pages - Menu

29 Ocak 2015 Perşembe

YOĞURTLU TAVUK IZGARA


Yoğurdun tavuğa kattığı lezzete inanamıyacaksınız .




MALZEMELER
  • 1 kg kadar parmak boyutunda kesilmiş tavuk parçaları
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • acı pul biber
  • farklı istenilen baharatlar ( Osmanlı baharatı denilen bir karışım var , ben genellikle bunu kullanıyorum . ayrıca kekikli-fesleğenli salata sosları için kullanılan toz karışımlar da katıyorum. )

HAZIRLANIŞI


Sos malzemelerinin hepsini karıştırdıktan sonra tavuk parçalarını içine atıyoruz. En az yarım saat bekletiyoruz. Yanmaz tavada sık sık karıştırarak kavurur gibi pişiriyoruz. Mangalda da pişirebilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla .. 

4 yorum:

  1. iştahımızı açtı, akşama pişirsek mi :)
    www.elitstil.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evetttt , hadi mutfağa gidiyoruz hemennn :)) sevgiler .

      Sil
  2. Bende tavukların yumuşatmak için yoğurt kullanıyorum terbiyelerimde, hemde güzel kizarmasini sağlıyor.
    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. hem de o verdiği mayhoş tadı çok seviyorumm ... teşekkürler ...

    YanıtlaSil