Pages - Menu

29 Ocak 2015 Perşembe

ETLİ PİLAV


Bizim evde bu pilava makyajlı derler ... Biraz süslü püslü, biraz renkli.. en fazla da mutlu , nefisss ... Yanına sadece bir yeşil salata yapın ... Hepsi buu ...




MALZEMELER

Kavurma için :
  • 350 gr.  kuşbaşı dana eti
  • 2 diş sarımsak 
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • tuz karabiber
  • pul biber


Pilavı için :
  • 2 su bardağı baldo pirinç, önceden ıslatılmış
  • 3 su bardağı su veya et suyu
  • tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 kaşık tereyağ


Süslemesi için :

  • 2 adet patates, halka halka dilimlenmiş ve kızartılmış
  • renkli dolma biberler , halka halka dilimlenmiş ve kızartılmış
  • 1 iri domates, halka halka dilimlenmiş



HAZIRLANIŞI

Tencereye eti, yağı ve küçük doğranmış sarımsağı koyup harlı ateşte kavuralım . Eğer kavurma sonunda yenilecek kıvamda pişmediyse biraz sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim . Su çekilince tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım . 

Bir başka tencerede pilavı pişirelim. (Pilavlar bölümünde şehriyeli pilav tarifine bakabilirsiniz.)

Pilavımız hazır olunca kelepçeli bir kalıbın kenarlarına kızarttığımız patates dilimlerini dik dik dizelim. Pilavı hafif bastırarak yerleştirelim . üzerine kavurduğumuz eti yayalım , Kızarttığımız renkli biberleri etin üzerine döşeyelim , en üste de domates dilimlerini yerleştirip 200 derece fırında 10 dakika kadar tutalım . Kalıbın kenar kelepçesini çıkarıp sıcak servis yapalım . Afiyetle ... 


12 yorum:

  1. Tüm sevdiğim lezzetler bir arada...
    Ellerine sağlık harika görünüyor.
    Afiyetler olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Oh yenmezmiş bu pilav ellerinize sağlık. Www.canlimutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Çağla Hanım ellerinize sağlık.Pilavla,patates ile birlikte çok güzel bir yemek.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. görüntü süper on numara beş yıldız:) tadı zaten güzeldir ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürlerr :) sevgiler benden size ...

      Sil
  5. Of bu nedir böyle dedim vallahi görünce. Şu an yeni yemek yemiş olsam da bu görüntü önüme gelse yine yerim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok güzellll..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Super bir goruntu.. Ellerine saglik canim.. Birde tadina bakabilseydim..

    YanıtlaSil