MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yumuşak Teremyağ
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
iç malzemesi
- 3 adet uzun sosis
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- yarım kavanoz konserve garnitür
- tuz
- karabiber
- pul biber
- kekik
HAZIRLANIŞI
Önce iç malzememizi hazırlayalım . Sosisleri, sivri biber ve domatesimizi küpler halinde doğrayıp bir kaseye alalım . (isterseniz sosisleri çok az zeytinyağ ile soteleyebilirsiniz. ) üzerine süzdüğümüz konserve garnitür ve diğer tüm baharatları da ekleyerek karıştıralım .
Bir kasede yumurta , yoğurt ve yağlarımızı iyice çırpalım . Ben kelepçeli kek kalıbımı kullandım bu sefer. Küçük bir fırın kabını yağlayıp yufkamızın bir tanesini serelim , İlkinin kenarları kabın dışında kalsın . Üzerine yumurtalı sosumuzdan bir kısmını dökelim . İkinci yufkamızı da bu sefer buruşturarak yerleştirelim .İkinci yufkanın üzerine önce sosisli iç malzememizi heryerine gelecek şekilde yayalım , sonra yine yumurtalı sostan gezdirelim . Üçüncü yufkamızı da buruşturarak yerleştirelim ve yine sos dökelim . Kabın dışında kalan en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine kapatıp, yumurtalı sosun kalanını gezdirelim . 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim . Sıcak servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder