Pages - Menu

5 Ocak 2015 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ


MALZEMELER

  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 3 adet yumurta
  • 125 gram yumuşak margarin veya tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • yarım çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un 

Üzerine ,

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı file badem





HAZIRLANIŞI

Yumurtalar hariç tüm malzemeyi yoğuralım . 3 yumurtayı biraz çırpıp hamurumuza katalım . Düzgün ,ele yapışmayan bir hamur olana dek yoğuralım . Yoğurduğumuz kabın üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyelim . Hamurumuz kabardıktan sonra ince şeritler hazırlayıp, saç örgüsü şeklinde çöreklerimizi hazırlayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim . İster porsiyonluk küçük çörekler hazırlayın , isterseniz de büyük şekillendirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısını sürüp file badem serpelim ve yine ılık bir ortamda biraz daha mayalandıralım . 15 dakika kadar sonra  önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim . Yaklaşık 15 dakikada kızaracaklardır. Ilık hale gelince servis yapabiliriz. Afiyetle , mutlulukla ... 

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,çay saatlerine çok yakışacak tarifiniz,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürlerrr, biz de çok severiz ...

      Sil
    2. Muhteşem..Mahlebin kokusunu duyar gibi oldum.İsterim bak ona göre....

      Sil
  2. Çağla abla an itibariyle beni bitirdin :) Bayılırım Paskalya çöreğine mutlaka yapıcam ellerine sağlık. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil