Pages - Menu

4 Ocak 2015 Pazar

TOMBALAK BÖREK



MALZEMELER

  • 3 adet yufka 
  • 1 yumurta 
  • 2 kaşık yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı


İç Harcı İçin;


  • 250 gr. kıyma 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 adet rendelenmiş patates 
  • maydanoz
  • tuz, karabiber, pul biber 
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı





HAZIRLANIŞI

Kıyma ve minik doğranmış soğanı kavuruyoruz. Üzerine patatesi çiğden rendeleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son maydanoz tuz ve baharatlarını ekliyoruz. Diğer tarafta yufkalarımızı dörde bölüyoruz. Yumurta, yoğurt ve yağı karıştırıyoruz. Bir üçgen yufka parçasına bu karışımdan sürüp üzerine bir tane daha koyuyoruz. Yani iki kat yufka olacak. İkinci katın üstüne de karışımdan sürüyoruz. Bir kaseye yufkamızı yerleştirip kıymalı içten koyuyoruz. Sonra bohçalıyor ve ters çevirip yağlanmış tepsiye diziyoruz. 3 yufkadan 6 adet çıkıyor. En üstlerine de kalan yoğurtlu karışımdan sürüyouz. 180 derecede 20-25 dakikada pişiyor. İsterseniz çayın yanında börek olarak , isterseniz de yoğurt ve salça sos ile sosyete mantısı kıvamında servis yapabilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder