Hep aynı olmasın dedim, hani arada farklılık gerek. Bir de hemen şöyle kahvaltıya çay demlenene kadar hazırlanacak kadar çabuk ve basit ..
MALZEMELER
- 1 elma
- 1 armut
- 1 ayva
- 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
- 500 gr toz şeker
- yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Elma , armut ve ayvayı kabuklarını soyup, çekirdek kısımlarını temizleyelim ve minik küpler halinde doğrayalım. Portakalın suyunu sıkalım , kabuklarından biraz rendeleyelim . tencereye portakal suyu ile şekeri koyalım ve ocağın altını açalım. şeker eriyince doğradığımız meyveleri ekleyelim. yaklaşık 10 dakika harlı ateşte arada karıştırarak pişirelim . Normalde renk epey açık oluyor, ben biraz renklensin diye önceden evde olan vişne reçelinin suyundan 2-3 kaşık ekledim. En son yarım limon suyunu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip 2 dakika sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım . Afiyetle ve mutlulukla ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder