MALZEMELER
- yarım kg. ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- bir avuç kadar ufalanmış tulum peyniri-veya arzu ettiğiniz başka bir peynir
- 2 diş sarımsak
- 2-3 kaşık yoğurt
- 2-3 kaşık beşamel sos
- tuz
- karabiber
- pul biber
HAZIRLANIŞI
Ispanağı iyice yıkayıp suyu süzülünce doğrayalım , soğanı da minik küpler halinde doğrayalım . Tavada harlı ateşte önce soğanları ardından da ıspanakları kavuralım . Tuz ve karabiberi de ilave edelim . Suyu çekilince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım . Tamamiyle soğuyunca diğer malzemelerle karıştıralım .
Beşamel sos için 1 kaşık una 1-2 kaşık zeytinyağ ekleyip kavuralım. un kokusu gidince yarım bardak kadar süt ekleyelim ve biraz da tuz-karabiber tabii. Puf puf edince sosunuz hazırdır.
Afiyetle ve mutlulukla ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder