Pages - Menu

13 Ocak 2015 Salı

HAVUÇ TARATOR


Bizim evin en sevilenlerinden biri , özellikle oğlumun ... 






MALZEMELER

  • havuç 
  • zeytinyağ
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • sarımsaklı yoğurt
  • mayonez


HAZIRLANIŞI

İstediğimiz kadar havuçları rendeleyip zeytinyağında kavuruyoruz. Tuz, karabiber ve kimyon ekliyoruz. Ben kimyonu çok yakıştırıyorum bu mezeye, deneyin mutlaka . Çok da pişirmeyelim , biraz diri kalsın , yani hani deriz ya dişe gelsin . Ocaktan aldıktan sonra iyice soğumasını bekliyoruz. Sarımsaklı yoğurt ve mayonezi de ekleyip karıştırıyoruz. Mayonez sevmeyenler yalnızca sarımsaklı yoğurt da kullanabilir. Ölçüler tamamiyle kişi sayısına ve ağız tadınıza göre değişebilir. Afiyetle ve mutlulukla ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder