Pages - Menu

17 Ocak 2015 Cumartesi

HAVUÇ KIZARTMA






MALZEMELER

  • 3 orta boy havuç
  • sızma zeytinyağ
  • 3 kaşık süzme yoğurt
  • 3 kaşık mayonez
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • tuz 
  • karabiber
  • pul biber
  • toz fesleğenli salata çeşnisi - yoksa kekik-nane de olabilir -




HAZIRLANIŞI


Önce havuçları haşlıyoruz, ama çok yumuşamasın, hafif dişe gelsin . Sonra gördüğünüz gibi jülyen doğruyoruz. Biraz tuz biraz karabiber serpiyoruz. Tavada az sızma zeytinyağı ısıtıp doğradığımız havuçları çok fazla karıştırmadan dikkatlice arkalı önlü soteliyoruz. Servis tabağımıza diziyoruz. Çukur bir kapta yoğurt, mayonez, sarımsak, pul biber, karabiber, fesleğenli salata çeşni karıştırıyoruz ve havuçların üzerine döküyoruz. Deneyin kesinlikle bayılacaksınız. Afiyetle ve mutlulukla ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder