MALZEMELER
- 2 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 kaşık tereyağ
- 2 kaşık zeytinyağ
- 2 kaşık domates salçası
- tuz
- karabiber
- tavuk veya et suyu
- limon suyu
- maydanoz
HAZIRLANIŞI
Havuçları temizleyip rendeleyelim. Çorbayı pişireceğimiz tencereye zeytinyağ ile birlikte havuçları alalım ve 3-4 dakika kavuralım. Salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip kavurmaya devam edelim . Yazın mevsiminde domatesle yapıldığında çok daha güzel oluyor. Çorbanın suyunu ve isterseniz limon suyunu ekleyelim . Su kaynayınca şehriyeyi de dökelim ve ara ara karıştırarak pişirelim . Tel şehriye çok çabuk pişiyor bilirsiniz. 5 dakikadan sonra tencereyi ocaktan alıp ağzını kapatalım. Servis yapacağımız zaman üzerine doğranmış maydanoz serpelim . Afiyetle ve mutlulukla ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder