Pages - Menu

14 Ocak 2015 Çarşamba

ÇÖKERTME KEBABI



İşte meşhur Çökertme Kebabı , bizim ev usulunde. En çok da eşimin yaptığı bir tarif ... :))






MALZEMELER

  • 500  gr. kuzu eti
  • 2-3 kaşık zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • tuz 
  • karabiber
  • pul biber


3-4 patates
kızartma yağı
sarımsaklı yoğurt
üzerine kızdırılmış tereyağ veya domates sosu

domates sosu için:
  • 2 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kaşık zeytinyağ

garnitür için ızgara edilmiş sivri biber ve domates


HAZIRLANIŞI

İnce uzun (parmak boyunda) doğranmış eti harlı ateşte zeytinyağ ve küçük doğranmış sarımsakla soteleyelim. Pişince tuzunu ve baharatlarını da karıştırıp ocağın altını söndürelim. Patatesleri çok incecik çöp gibi doğrayıp önce tuzlayalım , biraz havlu kağıt üzerinde suyunu salsınlar. Sonra bol kızgın yağda kızartalım. Havlu kağıt üzerine çıkarıp fazla yağını alalım. Patatesleri servis yapacağımız porsiyonluk tabaklara bölüştürelim. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurdu, pişirdiğimiz eti paylaştıralım. Kızdırılmış tereyağını veya domates sosunu gezdirelim. Ve tabii kızarmış domates biberimizi de ekledik mi işlem tamamdırrr ... İsterseniz kırmızı et yerine tavukla veya minik köftelerle de aynı yemeği yapabilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder