Pages - Menu

17 Ocak 2015 Cumartesi

TAVUKLU BAMYA




Bizim evin en değerlisi, tavuklu bamya ... eğer evde tavuk ve domates yoksa bamya pişmez bizde ... annemizden öyle görmüşüz, öyle de devam ediyoruz. Etrafımda bamyayı pek tavukla pişiren olmazdı, ama tadına bakan evinde de deniyor. 




MALZEMELER

  • 200 gr tavuk eti
  • 500 gr bamya
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limon suyu
  • 2 bardak su
  • tuz




HAZIRLANIŞI

Eğer taze bamyadan yapıyor iseniz bamyaları tepelerini koni şeklinde ayıklayıp bir süzgeçe alalım. kullanmadan önce kesinlikle yıkamayın veya suda bekletmeyin. Eğer yazdan buzluğa attığınız bamyayı kullanacaksanız zaten temizleyip saklamışsınızdır. 

Tencereye zeytinyağı ve kuşbaşı doğranmış tavuk etini alalım. Orta ateşte kavuralım. Daha sonra küçük doğradığımız soğan ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edelim .  Domatesleri de küçük doğrayıp suyu çekene kadar pişirelim . Bu karışıma 2 bardak su ve 1 limonun suyunu ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakalım. Bu sırada süzgeçteki bamyaları akan su altında nazikçe yıkayalım. Tenceredeki su kaynayınca ocağın altını kısalım ve bamyaları ekleyelim. Ağzı kapalı olarak , kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirelim. Bazı bamyalar daha uzun sürede pişer, kontrol edip devam edebilirsiniz. Pişme sırasında çok karıştırmayalım . Yanına da mis gibi bir pirinç pilavı ... :)) Afiyetle ve mutlulukla ... 


1 yorum:

  1. Bamya bizde çok sevilir fakat tavuklu hiç denememiştim. Ellerine sağlık.. İlk fırsatta denemeliyim.

    YanıtlaSil