Pages - Menu

4 Ocak 2016 Pazartesi

ELMALI PAY



Kursta yaptığımız  tariflere devammm :)) 




Malzemeler :

250 gr. oda sıcaklığında tereyağ 
500 gr. un
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
80 ml. su
bir tutam tuz

İç malzemesi :
2 iri golden elma
3-4 yemek kaşığı toz şeker
tarçın
biraz limon suyu

Üzerine serpmek için pudra şekeri 


Hazırlanışı :

Tart hamuru için gerekli malzemelerin tamamını homojen bir hamur elde edene dek yoğuralım ve üzerini örtüp kısa bir süre dinlendirelim. Bu arada Elmaları soyup incecik minik dilimler halinde doğrayıp kararmaması için limonlu suda bekletelim. Hamurun yarısından biraz azını üzerine kafes yapmak için ayıralım ve diğer hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım. Klasik tart kalıbına tabanına ve kenarlarına hafifçe bastırarak yerleştirelim. Doğradığımız elma dilimlerini süzüp kurulayalım ve şeker ve bir miktar tarçınla karıştırıp hamurun üzerine yerleştirelim. Ayırdığımız hamuru merdaneyle açalım.1 cm den biraz daha geniş düzgün şeritler keselim ve tart kalıbına döşediğimiz elmaların üzerine kafes örgüsü yaparak dizelim. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana dek pişirelim. Tartımızı soğuyunca dikkatlice kalıptan çıkaralım ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım . Afiyetle..









2 yorum: