Pages - Menu

29 Ağustos 2015 Cumartesi

TAZE BARBUNYA PİLAKİ



Bana en sevdiğin 5 yemek deseler ilk sırada taze barbunya pilaki gelir kesin. Ama kesinlikle taze barbunyadan olmalı, kuruyu hiç sevemedim . Özellikle Antalya'da yaşadığımdan beri tanıştığım beyaz barbunya ise hem lezzeti, hem görüntüsü açısından tek kelimeyle muhteşem. Kuru yiyemediğimden tazesini bulur bulmaz , kilolarca atıyorum buzluğa ... 
Haaa bir de salçalı sevmiyorum , sadece domates.. Suyunu iyice çekmiş , hafif yağına kalmış olmalı. 




Malzemeler :

1 kg. taze barbunya
2 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı zeytinyağ
2 orta boy domates
tuz
toz şeker
limon suyu

Hazırlanışı :

Barbunyaları kabuklarından ayırıp yıkayalım. İnce doğradığımız sarımsak ve ay şeklinde dilimlediğimiz kuru soğanı zeytinyağda kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve tencereye rendeleyelim. Domatesler suyunu çekince , tuzu, bir tatlı kaşığı şekeri, barbunyaları ekleyelim. Limon suyunu yerken de arzu eden ekleyebilir, ben pişerken de biraz koyuyorum. Üzerine çıkana kadar sıcak su koyup pişirelim. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz. Piştiğini kontrol edip ocaktan alalım ve soğuk servis yapalım . Afiyetle..



3 yorum:

  1. elinize saglık çok severim ama beyaz barbunya burda yok safiye acar tok

    YanıtlaSil
  2. Ben de beyaz barbunya ile Antalya da tanıştım. Çok lezzetli ve güzel bir barbunya. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ablcım.. pazar da insanlar dediğin gibi 5er 10ar kg alıp giderken bende onları hayretle seyrediyordum.. demek ki çok lezzetli oluyor ondan alıyorlarmış.. acil denemem lazım.. ellerine sağlık

    YanıtlaSil