Malzemeler :
7-8 adet en küçüklerinden patates
yarım çay bardağı zeytinyağ
3 adet kemiksiz tavuk budu (patateslerin büyüklüğünde doğrayalım)
2 diş ezilmiş sarımsak
2 kaşık yoğurt
tuz
karabiber
pul biber
kekik
kimyon
1 adet dilimlenmiş kapya biber
2 adet sivri biber
1 büyük domates
Hazırlanışı :
Patatesleri yıkayıp haşlayalım, kabuklarını soyalım, biraz tuzlayalım ve ısınmış zeytinyağda bütün olarak çevirerek kızartalım. Tencereye dizelim. Bir kasede tavuk etini sarımsak, yoğurt, tuz ve baharatlarla karıştıralım ve 15-20 dakika bekletelim. Tavadaki yağı ısıtalım ve tavuk parçalarını kızartalım. Patateslerin aralarına yerleştirelim. Biber ve domatesleri de kızartıp yemeğimizin üzerine dizelim. Yarım bardak su ekleyip, hafif ateşte 10 dakika pişirelim. Afiyetle..
Ay ay en sevdiğim yemek. Sarmısak ayrı tat verir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil